Surfa anonymt / Hur man är anonym på nätet?

Surfa anonymt / Hur man är anonym på nätet?

Det är år 2016 och allt fler inser idag att integritet online är ett måste (eller åtminstone mer medvetna). Det är oerhört viktigt att skydda sina personuppgifter på nätet för att försäkra sig om att "Big brother" inte alltid övervakar, hackars inte kan bryta sig in i dina konton och personliga filer eller till och med stjäla hela din identitet (!).

Hur gör jag, tänker du...Hur är man osynlig på nätet? Det är lättare än man tror: Med ett litet verktyg som heter ChillGlobal! Med ChillGlobal kommer du att vara osynlig, eftersom du kan surfa på internet anonymt och kan därför känna dig helt trygg och säker. Förutom att skydda din personliga integritet, ger denna smarta-plugin till din webbläsare också tillgång till begränsat/ geo-blockerat onlineinnehåll .

Här är 4 viktiga anledningar till varför du bör installera ChillGlobal så fort som möjligt

1. Förebyggande av Search Engine Tracking

Varje fråga som du skriver i Google eller någon annan sökmotor samlas och sparas i din personliga profil. Ja, det stämmer, och har du en sökfrågeprofil kopplat till ditt namn kan den bli efterfrågad helt lagligt. Självklart kan även annonsörer också använda din personliga information för att rikta sina annonser direkt till dig. Ibland har du säkert lagt märke till att annonserna helt mystiskt vet exakt vad du letar efter? Och nu vet du varför.

ChillGlobals verktyg förhindrar sökmotorer från att samla och spara all information om dig och din sökhistorik. ChillGlobal har sina egna servrar installerade i vart och ett av de 15 deltagande länderna. Du omdirigeras via ChillGlobals servrar, och webbplatser ser dig därför som om du kommer genom denna server i stället för från din egen dator, och på så sätt döljer din sökaktivitet. Observera: ChillGlobal sparar inte din information eller din online-aktivitet, du kan därför vara helt anonym!

2. Förebyggande av webbplats-spårning av webbplatsägare

I likhet med sökmotorer, kan ägare till webbplatser också följa alla dina rörelser på internet. Har du en gång gått in på deras hemsida, kan de spåra och känna igen dig via din IP-adress. Webmasters kan spåra all din internetaktivitet, även om du har rensat din webbhistorik, cache och raderat alla sparade cookies. Därför om vill surfa på nätet och försäkra dig om att du inte blir förföljd, använd ChillGlobal till att ändra din faktiska IP-adress då kan du helt dölja dina digitala fotspår och vara osynlig på nätet.

3. Förebyggande skydd för att spåra din IP-adress

I grund och botten är din IP-adress hur din dator är identifierad på nätet, vilket innebär att med denna IP-adress kan din Internetleverantör spåra alla dina online-aktiviteter, föra register över allt innehåll du tittar på och varenda webbsida du besöker. Och vanligtvis sparas denna information mellan 6 månader upp till 2 år! Men använder du ChillGlobal kan du surfa på internet helt osynligt med en sekundär IP-adress för att se till att all din aktivitet och metadata hålls 100% anonymt.

4. Skydda dig mot allmänna WiFi-anslutningar

Numera finns det WiFi överallt! På kaféer, hotell, flygplatser och lokala hot spots. Super bekvämt, men också oturligt eftersom det också skapar en lekplats online för hackers och andra nättroll som är ute efter att attackera omedvetna och oskyldiga (dig). Anledningen till detta är att en öppen WiFi-anslutning är helt osäker. Det innebär att din personliga nätverkstrafik ligger ute i det fria för alla som vill se. Hackers kan spåra vad du gör på okrypterade platser (platser som inte har HTTPS i början av URL-adressen) men också vilka krypterade webbsidor du besöker. De kan även installera program på din dator utan att du vet om det som kan komma åt konfidentiell information som till exempel alla dina användarnamn, lösenord, kreditkortsnummer och även e-post och sökhistorik. Visste du att identitetsstöld är ett av de vanligaste brott på Internet? Hur obehagligt är inte det! När du ansluter via ChillGlobal kan du vara helt osynlig, för du ansluter till en fjärrserver som dirigerar trafiken genom sina egna servrar så att du kan surfa på internet helt anonymt. Alla dina personuppgifter och känslig information hålls helt säkert!

Dessa var de 4 viktiga integritetsskälen till varför du bör installera ChillGlobal. Om du vill uppleva alla fördelar själv, installera ChillGlobal och prova på med våra 20 timmar gratis användning per månad! Du läste rätt, 20h gratis varje månad.

 

GILLA och KOLLA IN CHILLGLOBALs Facebook-sida

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.