Frågor & Svar ChillGlobalVarför du ska använda VPN


En VPN eller ett Virtuellt Privat Nätverk är ett intelligent system som döljer enhetens IP-adress där den är installerad. Alltså, när du använder en VPN ser det ut som att du ansluter till Internet från någon annanstans än där du egentligen är.

VPN är ett känt och pålitligt verktyg för att skydda användares integritet när man surfar på Internet. Men det finns så många fler anledningar till varför du ska använda en VPN!

Billigare flygbiljetter, se din favorit-tv-serie live utomlands - det finns massor av möjligheter där du kan njuta av fördelarna med virtuellt privat nätverk.

ChillGlobal VPN dirigerar din Internettrafik via fjärrservrar och döljer din faktiska IP-adress. Det betyder att ingen, inte ens din Internetleverantör, kan se vad du gör och varifrån du surfar på Internet. Det enda som syns är adressen på VPN-servern du är ansluten till. 

Men ChillGlobal gömmer inte bara din IP, den låter dig också undvika geografiska begränsningar, buffering och flera andra coola saker som du förmodligen inte ens tänkt på. Här är vad ChillGlobal kan göra för dig:

1. Få tillgång till dina favoritsidor utomlands

En sak som du kanske saknar ibland när du reser eller bor utomlands är din favorit-tv-show. Kanske var du i mitten av en ny säsong, eller kanske kommer ett nytt avsnitt att sändas precis när du är borta. Tyvärr är du säkert väl medveten om att när du befinner dig utomlands kommer vissa av dina favoritsidor för streaming som Netflix eller HBO Now inte vara tillgängliga.

2. Spara pengar på flyg, hotell och biluthyrning

Visste du att ChillGlobal kan hjälpa dig att boka en billigare semester? Du har säkert hört talas om att du rensa dina cookies och surfa i inkognitotillstånd? Men tricket för att spara pengar är att få det att se ut som om du surfar från ett land där priserna är lägre. Om till exempel biljetterna till önskad destination är billigare när de bokas via en tysk webbplats istället för Sverige, väljer du bara en ChillGlobal-server i Tyskland.

3. Surfa säkert på offentlig Wifi

Offentliga Wi-Fi-nätverk har ofta dålig säkerhet. Hackers använder osäkrade WiFi-anslutningar för att sprida skadlig kod. Om du byter ut filer kan hackers installera skadlig programvara på din dator, ibland utan att du ens märker det, tills det redan är för sent. På så sätt får en hackare tillgång till all information: konfidentiella e-postmeddelanden, kreditkortsuppgifter eller åtkomstdata för sociala nätverk. När en hackare har den här informationen kan de när som helst få åtkomst till dina system.

4. Undvik prisdiskriminering

Du kommer att märka att priserna på flygbiljetter, biluthyrning och hotell kan skilja sig oerhört beroende på land! I grund och botten betyder det att vi alla ( helt ovetande) är offer för online prisdiskriminering, men med ChillGlobal kringår du dessa irriterande geoblockeringar som ger dig tillgång till alla 15 länder. Även online shopping från Amazon eller Asos kan göra en stor skillnad. Inte bara i pris, men också i deras produktval. Åter igen hänger allt på din IP-adress!

5. Missa aldrig din favoritsport eller match 

När din kabel-TV inte erbjuder sportevenemanget du vill titta på på grund av tv-kanalbegränsningar eller du föredrar att kommentatorerna talar ditt modersmål, ja då är ChillGlobal lösningen för dig! Med ChillGlobal kan du streama alla dina favoritsporter live från var som helst i världen? På grund av sändningsrättigheter har många kabelföretag geo-begränsat sina medier och live streaming så att de endast kan nås inom landet där det sänds.

Med ChillGlobal smart plugin för Firefox eller Google Chrome undviker du irriterande popup-fönster och felmeddelanden som säger att innehållet du vill visa är inte tillgängligt för platsen där du befinner dig. Olikt något annat verktyg eller program är ChillGlobal lätt att installera och använda: Ingen tech-kunskap krävs! Vi gillar att hålla saker lätt och enkelt.

Vi erbjuder en månads fri användning av 20 timmar (registrera dig med bara din e-postadress)! Om du behöver mer ChillGlobal användartid kan du välja mellan ett av våra paket.

Kolla in och GILLA vår Facebook-sida


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Varför du ska använda VPN

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.