Frågor & Svar ChillGlobalVad är phishing?


Phishing eller nätfiske är e-postbedrägeri som är utformad för att stjäla din identitet. Hackare blir mer och mer kreativa för att få tillgång till vår privata information. De vet att den är värdefullt och dessto mer angelägna om att dra nytta av den. De mest framgångsrika phishing-e-postmeddelandena är vanligtvis maskerade för att se ut som om de kommer från en känd eller ansedd källa. Som till exempel Apple ID eller din bank.

Ett phishing-e-postmeddelande kommer att försöka lura dig om att klicka på en skadlig länk eller avslöja din personliga information. Du är helt övertygad om att ditt antivirusprogram skyddar dig eller att du aldrig kommer att öppna ett misstänkt e-postmeddelande. Men phishing metoderna är sluga och fler och fler människor luras av dem- fler än vad du förväntar dig. Var på din vakt, så här skyddar du dig!

ChillGlobal VPN skyddar din dator från att hackas.

HUR MAN IDENTIFIERAR OCH UNDVIKER PHISHING?

1. Lita inte på spamfilter för e-post. Många e-postleverantörer blockerar e-post och användare genom att skicka dem till skräppostmappen. Men väl i din spam mapp finns det flera smarta sätt som kan bryta igenom detta skydd.

2. Kontrollera e-postadressen. Du kan upptäcka ett misstänkt email bara genom att titta på namnet på e-postadressen. Om du ser att Johnny Depp eller Beyoncé skickar ett mail till dig - chansen är då ganska stor att att e-postmeddelandet kan vara ett click-bait ..

3. Tänk två gånger innan du öppnar ett e-postmeddelande eller bilaga. Om din nyfikenhet tog över och du trots allt öppnade det misstänkta e-postmeddelandet, var uppmärksam på att att inte klicka på några länkar i meddelande då det kan det smitta din enhet med virus.

4. Är e-mailet dåligt stavat? Hackare som har bråttom att stjäla saker missar ofta saker som stavningskontroll. Om det finns stavfel i e-postmeddelandet, är detta en bra anledning till att tvivla på dess äkthet.

5. Vem är det skickat till? Ett företag som behöver dina personuppgifter adresserar e-postmeddelandet med ditt fullständiga namn. Det finns anledning att bli misstänksam om mailet har ofullständig eller udda information.

6. Installera ChillGlobal VPN på din dator. Ett VPN verktyg skyddar inte din inkorg från skadliga e-mail. Men det kommer att skydda din dator mot identitetstjuvar. Medan du använder ChillGlobal är ditt system dolt bakom flera VPN-servrar och som ett resultat är din identitet 100% säker.

Vad väntar du på? Ladda ner vår smart plug in för Firefox eller Google Chrome redan idag!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Vad är phishing?

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.