Frågor & Svar ChillGlobalTitta på valvakan 2018 med VPN


Den 9:e september är det dags för Riksdagsval i Sverige för att fördela platserna i Sveriges riksdag. Samtidigt hålls också allmänna val till kommun- och landstingsfullmäktige. Här hittar du alla tv-tider för Valvakan 2018. 

Inte i Sverige under Valet 2018? Med ChillGlobal VPN kan du följa valvakan 2018 oavsett var du befinner dig i världen.

Här är alla viktiga datum att hålla koll på:

9 september - Valdag

Vallokalerna är öppna kl. 08.00-20.00. Klockan 20.00 avslutas röstningen och rösterna börjar räknas i vallokalen. Valet till riksdagen räknas först, sedan valet till kommunfullmäktige och sist valet till landstingsfullmäktige. Ett preliminärt valresultat publiceras samma natt på Valmyndighetens webbplats.

10 september - Sista dag som en brevröst kan tas emot hos Valmyndigheten.

Länsstyrelsen påbörjar den slutliga rösträkningen. Då räknas även personrösterna. Valet till riksdagen räknas först, sedan valet till kommunfullmäktige och sist valet till landstingsfullmäktige.

12 september- Valnämnderna påbörjar den preliminära rösträkningen av förtidsröster som inte kunde granskas på valdagen.

Den avslutas senast den 13 september. 

Inom 10 dagar efter det att valet avslutats - Den som vill överklaga valet ska senast inom tio dagar efter att valet avslutades lämna in en skrivelse till Valprövningsnämnden.

Riksdagsvalet avslutas med att Valmyndigheten publicerar valresultatet på myndighetens anslagstavla och webbplats. Valen till kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige avslutas genom att länsstyrelsen i sina lokaler lägger fram protokollen för granskning.

TV- tider söndagen den 9:e September 2018

SVTPlay:

07:55-17:55: Sverige Röstar, SVT1 & SVT2

SVT skildrar allt som händer under valdagen och det som står på spel för Sverige och partierna. Kanalen är på plats vid vallokaler från norr till söder. Alla åtta partiledare kommer till studion i Stockholm där programledarna Cecilia Gralde, Alexander Norén, Lotta Bouvin-Sundberg och Ted Wigren tar emot. Flera gäster i studion berättar om varför de går och röstar; t ex Margaux Dietz och Pa Modou Badjie, Anna och Emil Jönsson Haag, och Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson från serien Vår tid är nu. Dessutom presenterar musikjournalisten Anna Charlotta Gunnarson sin politiska poplista - Musikvalet.

18:15-19:30: Valvakan, SVT1
SVT följer hur Sverige går till val med rapporter från vallokaler runt om i landet och gäster i studion. Programledare: Cecilia Gralde, Alexander Norén, Lotta Bouvin-Sundberg och Ted Wigren.

19:55-01:30: Valvakan, SVT1

TV4Play:

11:30-19:00: Valvakan, TV4
Under valdagen sammanfattas valrörelsen, de politiska utspelen och frågorna som kan avgöra utgången. Därefter tar Anna Lindmarker och Jenny Strömstedt tittarna hela vägen in i mål tillsammans med experterna Marcus Oscarsson och Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap.

19:30-22:00: Valvakan, TV4

22:15-01:00, Valvakan, TV4


Aftonbladet TV

Aftonbladet Morgon kl 07.50–10.00
Programledare Claes Åkeson och Janne Grönroos direktrapporter ute i landet från det att vallokalerna öppnar tills de stänger.

Gäster i studion är bland andra:
► Jan Björklund, partiledare Liberalerna
► Anders Ygeman, gruppledare Socialdemokraterna.
► Jonas Sjöstedt, partiledare Vänsterpartiet
► Rickard Herrey och Martin Melin.
► Annie Lööf, partiledare Centerpartiet.
► Ulrica Schenström och Anders Lindberg sammanfattar valrörelsen och blickar framåt mot ett politiskt kaos.
► Statsvetaren Johan Martinsson förklarar den kommande regeringsbildningen.
► Inizios analyschef Karin Nelsson analyserar den senaste opinionsmätningen.

Aftonbladets valvaka kl 17.00
Programledare Matilda Wennerholm, Malvina Britts och Cecilia Benedelle drar igång klockan 17.00 med direktrapporter, pulsen från partiernas egna valvakor och intervjuer med partiledare och toppkandidater. I studion finns även Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin. Varje timme kommer hon att svara på frågor i direktsändning i ”Fråga Lena”.
► När vallokalerna stängt guidar statsvetaren Johan Martinsson och Karin Nelsson, analyschef på Inizio, deras interaktiva valkarta.

Gäster i studion är bland andra:
► Rossana Dinamarca, avgående riksdagsledamot, (V).
► Thomas Bodström, tidigare justitieminister, (S).
► Anders Borg, tidigare finansminister, (M).
► Maria Wetterstrand, före detta språkrör, (Mp).
► Anna-Karin Hatt, vd på Almega och tidigare it- och energiminister, (C).
► Lars Leijonborg, före detta partiledare och utbildningsminister, (Fp).
► Anders Lindberg, politisk chefredaktör, Aftonbladet.
► Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör, Svenska Dagbladet.
► Ulrica Schenström, kommunikationsrådgivare och politisk kommentator.
► Åsa Linderborg, kulturchef, Aftonbladet.


Följ valet 2018 med ChillGlobal! Vi erbjuder en månad’s GRATIS användning av 20 timmar (registrera dig med bara din e-postadress)! Om du behöver mer ChillGlobal användartid kan du välja mellan ett av våra paket. Genom att använda en Svensk VPN sparar du också på online inköp, biluthyrning och hotell. Och som om det inte vore nog får du tillgång till ALLA svenska TV-program även utomlands.

Ladda ner ChillGlobal idag!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Titta på valvakan 2018 med VPN

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.