Frågor & Svar ChillGlobalTitta på Sommar med Ernst utanför Sverige


Årets projekt i TV4:s succéprogram "Sommar med Ernst" innebär en hel del snickrande som vanligt, men något torp blir det inte i år.

I stället ska Ernst Kirchsteiger ge en anrik kvarn i hallsberg, ett par mil utanför Örebro, ett nytt liv. Enligt TV4 kommer Ernst att behålla och förstärka den ursprungliga känslan i kvarnen genom att återanvända och inspireras av historiens vingslag, använda rejäla material och dimensioner i sina kreationer och sin inredning och med kvarnens symboliska värde som fond.

Sommar med Ernst är en svensk tv-programserie producerad av OTW Television (2008-2015) och Brand New Content (2016-). I programmet, brukar inredaren och programledaren Ernst Kirchsteiger, tillsammans med olika snickare, renovera och restaurera samt modernisera gamla ofta fallfärdiga byggnader, en byggnad per säsong. En järnbruksbyggnad (2010), ett orangeri från 1800-talet (2013), samt en bondgård från 1920-talet (2014) är några av de byggnader som har restaurerats sedan serien startade 2008.

De två första säsongerna av serien var utformade på ett annat sätt än de senare. I dessa åkte Ernst istället runt till olika familjer och hjälpte dem med att fixa till och piffa upp olika delar av deras sommarhem.

Kuriosa- Ica Bokförlag har även gett ut Sommar med Ernst som bok.

”Sommar med Ernst” har Premiär  på TV4 och TV4play den 12 jul 2018.

Hur man streamar LIVE utanför Sverige

Om du befinner dig utanför Sverige kan du med ChillGlobal ändra din online-plats och få tillgång till alla program på SVTplay och TV4Play var som helst i världen! Nedan hittar du enkla instruktioner om hur du använder ChillGlobal VPN för att följa ”Sommar med Ernst” från alla länder i världen.

Med en VPN kan du titta live online, oavsett om du är i Österrike eller Australien, USA, Ukraina eller till och med i Kanada!

Vad är VPN ?

När du ansluter till internet avslöjar din anslutning din fysiska plats med något som kallas en IP-adress. Detta är unikt för dig vid anslutningstillfället. Med en VPN kan du få en ny IP-adress i ett annat land. För titta på Svensk TV behöver du en IP-adress från Sverige. Med en Svensk VPN får du en ny adress på mindre än 20 sekunder.

Du kan enkelt använda ChillGlobal genom att ladda ner vår smart-plug in till din dator. Med ChillGlobal kan du titta på ALLA dina svenska favoritprogram utanför Sverige!

Ladda ner ChillGlobal här!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Titta på Sommar med Ernst utanför Sverige

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.