Frågor & Svar ChillGlobalTitta på Eurovision utanför Sverige


Eurovision är en av världens största sångtävlingar. Portugal, förra årets vinnare, är detta årets tävlingsvärd och finalen kommer att äga rum den 12 maj i huvudstaden Lissabon på Altice Arena. Ett land kommer att bli vinnare av den 63:e Eurovision Song Contest och totalt kommer 26 nationer att uppträda i finalen. Finalisterna består av värdlandet, de "stora fem" (Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien) och de länder som har tagit sig igenom de tidigare rundorna.

Du antingen älskar eller du hatar det, men Eurovision har återvänt för ytterligare år! För dem som vill se Eurovision Song Contest online, har vi skapat den här praktiska lilla guiden så att du kan se den största och mest kontroversiella musiktävlingen i Europa, var som helst i världen! 

Eurovision har producerat många stjärnor, allt från ABBA till Conchita Wurst. Oavsett vilket land kommer en viss vänlig rivalitet att äga rum mellan sångarna i hopp om att undvika "noll poäng". I år tävlar Benjamin Ingrosso för Sverige me låten ”Dance you off”.

Sverige har vunnit tävlingen hela sex gånger och placerats bland de fem främsta 24 gånger.

1974: Abba "Waterloo"

1984: Herreys "Diggiloo Diggiley"

1991: Carola "Fångad av en stormvind"

1999: Charlotte Perreli (Nilsson): "Take med to your heaven"

2012: Loreen: "Euphoria"

2015: Måns Zelmerlöw: "Heroes"

Den årliga sångtävlingen är älskad av många och börjar med en första semifinal. Det är möjligt att titta på finalen i många länder, men i vissa länder kanske du inte har abonnemang hos nätverket eller tillgång till tv-kanalen där den sänds.

Om du letar efter ett pålitligt och officiellt sätt att se alla Eurovision 2018 live, inklusive semifinalerna och finalen, så har vi lösningen för dig! Ta reda på hur du kan se Eurovision överallt i världen.

Hur man tittar på Eurovision 2018 utanför Sverige

Om du befinner dig utanför Sverige kan du med ett litet verktyg ändra din online-plats och få tillgång till alla program på SVTplay, var som helst i världen!

Nedan hittar du enkla instruktioner om hur du använder ChillGlobal VPN för att se Eurovision 2018 från alla länder i världen.

Med en VPN kan du titta på Eurovision live online, oavsett om du är i Österrike eller Australien, USA, Ukraina eller till och med i Kanada!

Här hittar du mer information om de svenska sändningarna på SVTplay

Vad är en VPN och var kan jag få en?

När du ansluter till internet avslöjar din anslutning din fysiska plats med något som kallas en IP-adress. Detta är unikt för dig vid anslutningstillfället. Med en VPN kan du få en ny IP-adress i ett annat land. För att titta på den svenska sändingen av Eurovision Song Contest på SVT behöver du en IP-adress från Sverige. Med ChillGlobal VPN får du en ny adress på mindre än 20 sekunder.

Du kan enkelt använda ChillGlobal genom att ladda ner ett litet verktyg till din dator. Med ChillGlobal kan du se Eurovision med vårt 1 månads-HELT GRATIS-konto. Men förutom att kunna titta på Eurovision var du vill, kan du också titta på ALLA dina svenska favoritprogram utanför Sverige! Så det kan vara värt att behålla tjänsten lite längre, om du vill.

Men vem vinner?

Resultaten från Eurovision är i allmänhet oförutsägbara. Tack vare ChillGlobal har du nu kunskap om hur du tittar på Eurovision Song Contest online var som helst i världen. Tyvärr kan vi inte förutsäga vinnaren, du får helt enkelt titta, njuta och heja på ditt land för att vinna!

En svensk VPN tillåter dig att titta på både semi- och Eurovision-finalerna samt andra tv-program och sändningswebbplatser som i allmänhet blockeras per region.

Nu när du vet hur du tittar på Eurovision Song Contest online var som helst i världen, kolla in vår hemsida och ta reda på vad mer den bästa VPN-tjänsten kan göra för dig! Ladda ner ChillGlobal nu!

Kolla in och GILLA vår Facebook-sida


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Titta på Eurovision utanför Sverige

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.