Frågor & Svar ChillGlobalStreama Allsång på Skansen utanför Sverige


Vad är en sommar utan Allsång på Skansen? Åtta tisdagar under sommaren kan du sjunga med i direktsändningen i Sveriges Television oavsett vart du befinner dig i världen med ChillGlobal!
Allsång på Skansen sändes för första gången i SVT den 3 augusti 1979. Bosse Larsson ledde programmet 1979-1993. Lasse Berghagen tog över programledarskapet 1994 och behöll det till 2003 då Anders Lundin dök upp som praktikant under några program. 2004 tog Anders över programledarskapet för Allsång på Skansen och 2011 var det dags för Måns Zelmerlöw att leda. 2014 var året för den första kvinnliga allsångsledaren nämligen Petra Marklund tog över. Sedan 2016 är det Sanna Nielsen som leder både sången och programmet.

Artister som uppträder på Allsång på Skansen 2018:

Program 1, 26 juni
Shirley Clamp, Peter Jöback, Shirin, Jireel

Program 2, 3 juli
GES, Linda Pira

Program 3, 10 juli
Avantgardet, Markoolio, Lilla Al-Fadji, Cornelia Beskow, Margaret

Program 4, 17 juli
Alcazar, Uno Svenningsson, Jojje Wadenius

Program 5, 24 juli
Sannex, Amanda Ginsburg, Pernilla Wahlgren

Program 6, 31 juli
Tove Styrke, Tommy Körberg, Samir & Viktor, Blen, Emma Peters & Hanna Dorsin

Program 7, 7 augusti
Bo Kaspers Orkester, Petter, Molly Sandén.

Program 8, 14 augusti
Seinabo Sey, Magnus Uggla, Sven-Bertil Taube

Hur man tittar på Allsång på Skansen utanför Sverige

Om du befinner dig utanför Sverige kan du med ett litet verktyg ändra din online-plats och få tillgång till alla program på SVTplay, var som helst i världen! Nedan hittar du enkla instruktioner om hur du använder ChillGlobal VPN för att se Allsång på Skansen från alla länder i världen. Med en VPN kan du titta på Allsången live online, oavsett om du är i Österrike eller Australien, USA, Ukraina eller till och med i Kanada!

 

Vad är en VPN och var kan jag få en?

När du ansluter till internet avslöjar din anslutning din fysiska plats med något som kallas en IP-adress. Detta är unikt för dig vid anslutningstillfället. Med en VPN kan du få en ny IP-adress i ett annat land. För titta på Allsång på Skansen behöver du en IP-adress från Sverige. Med ChillGlobal VPN får du en ny adress på mindre än 20 sekunder.

Du kan enkelt använda ChillGlobal genom att ladda ner ett litet verktyg till din dator. Med ChillGlobal kan du se Allsång på Skansen samt titta på ALLA dina svenska favoritprogram utanför Sverige

Streama ”Allsång på Skansen” på SVTplay med ChillGlobal!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Streama Allsång på Skansen utanför Sverige

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.