Frågor & Svar ChillGlobalSe Kan du vissla, Johanna online


Nu är det inte långt kvar till jul och med ChillGlobal ser du "Kan du vissla, Johanna?" online,  oavsett vart du befinner dig i världen.

Det gäller så klart inte bara julprogram utan vår tjänst fungerar till en mängd olika saker; titta på TV, surfa på internet och få tillgång till tjänster som tillhandahålls av en innehållsleverantör som till exempel Netflix både hemma eller på jobbet eller om du befinner dig på resande fot.

Uppspelnings-problem på grund av geoblockering

Sändningsrättigheter för de flesta julprogram online är begränsade till olika streaming plattformar som t.ex Netflix, och förvärvas genom olika kanaler och tjänster över hela världen. Men dessa streaming-tjänster och kanaler har endast upphovsrättigheter att sända programmen i sin region. Detta verkar kanske bra, men orsakar problem för dem som vill använda tjänsten från andra ställen i världen förutom i sitt hemland.

Om du reser och vill använda ditt Netflix konto utomlands, eller streaming plattform, kommer du inte att ha tillgång till ditt svenska konto som du betalar för, eftersom de endast fungerar i Sverige. Denna begränsade tillgång till en tjänst till en viss region eller regioner kallas geo-begränsning eller blockering och är numera ett vanligt problem för alla underhållningstjänster online.

Använd ChillGlobal för att se dom bästa jul-programmen online

Om du är orolig att du inte kommer ha tillgång till de julprogram eller filmer som du tänkt se, ingen fara vi har lösningen! Använd ChillGlobal och vår smart plugin för Firefox eller Chrome. En geo-blockering spårar vart du befinner dig med hjälp av din IP-adress. Om du befinner dig utanför området för tillgång till en viss tjänst, kommer du att nekas åtkomst.

Det enklaste sättet att lösa detta är att skaffa en annan IP-adress, det vill säga dölja din IP-adress och så att det verkar som du använder Internet ifrån den region du vill åt. Detta kanske låter kanske komplicerat, men med ChillGlobal löser du detta med endast ett knapptryck.

ChillGlobal ansluter dig till Internet via våra servrar, den synliga IP-adressen kommer därför att vara vår server. Allt du behöver göra är att välja en server från det land du vill använda Internet ifrån och problemet är löst. I detta fall är ChillGlobal helt klart den bästa tjänsten, eftersom vi har höghastighetsservrar på 15 olika platser i världen.

KOLLA IN och GILLA ChillGlobal på Facebook!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Se Kan du vissla, Johanna online

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.