Frågor & Svar ChillGlobalSäkerhet på publika Wifi


I större städer är det vanligtvis standard med offentlig WiFi: caféer, hotell, i centrum eller till och med i stormarknader. Offentlig WLAN är numera oumbärligt. Många turister och affärsresande drar gärna nytta av eller till och med förlitar sig på öppna WiFi för att hålla kontakten med sina nära och kära eller affärspartners. Men som allt gratis, finns det alltid en hake. All överförd data kan sparas ner utan några  som helst problem och, om inte krypterad, kan det även läsas av vem som helst.

På så sätt får hackare tillgång till all information: konfidentiella e-postmeddelanden, kreditkortsuppgifter eller åtkomstdata för sociala nätverk. När en hackare har den här informationen kan de när som helst få tillgång till alla system.

Hackers använder även osäkrade WiFi-anslutningar för att sprida skadlig kod. Om du delar filer kan hackare installera skadlig programvara på din dator, ibland utan att du märker det, tills det är för sent.

Här är några tips för att förbättra din Internet-säkerhet på publika Wifi:

1. Om möjligt, använd alltid krypterade WiFi-nätverk och tillåt inte automatiska anslutningar.

Om du fortfarande behöver använda det icke-krypterat Internet- ta bort det från listan över lagrade nätverk. En annan säkerhetsåtgärd är förbudet mot automatiska anslutningar. De flesta operativsystem erbjuder alternativet: att de berättar användaren att det finns en känd WiFi-anslutning, men användaren ansluter inte till den.

2. Inaktivera WiFi på din enhet när du inte använder den.

Även om du inte har anslutit till ett nätverk utbyter enhetens WiFi-maskinvara fortfarande data med andra nätverk i närheten. Den kontrollera ständigt om det finns tillgängliga nät. Hackers kan enkelt skapa en WiFi-hotspot som svarar på begäran med "Ja, jag är det nätverk du letar efter" och vips är mobila enheter är redo att ansluta.

3. Använd SSL-anslutningar.

På de webbsidor du besöker regelbundet och skriv in uppgifter, aktivera alternativet "Använd HTTPS". Kom ihåg att hackare känner till genomsnittliga användares vanor när de använder referenser och vet att många användare använder samma lösenord för alla forum, e-postkonton eller sociala nätverk (läs hur du skapar ett säkert lösenord här). Med en SSL-anslutning har du minst en säkerhetssköld. Många webbplatser kräver ett credentialkonto, du hittar alternativet "HTTPS" i Inställningar.

4. Installera antivirusprogram på alla enheter.

Att ha antivirusprogram installerad på din bärbara dator är standard för de flesta. Men glöm inte att det också viktigt för tablets och smartphones. För även om du vidtar flera säkerhetsåtgärder för offentliga WLAN-nätverk är det fortfarande riskabelt. Det är därför du måste installera ett tillförlitligt säkerhetspaket. Denna programvara kontrollerar ständigt alla filer för skadlig kod, inklusive nya filer som hämtas.

5. Använd VPN.

En VPN-anslutning (Virtual Private Network) är viktigt om du använder en osäker anslutning, till exempel en Internetanslutning. Anslut till en WiFi-hotspot. Även om hackers skulle kunna snappa upp anslutningen krypteras data med hög säkerhet i en VPN.

ChillGlobal VPN är ett intelligent system som krypterar din IP-adress. Om du har svensk VPN installerad på datorn ser det ut att du surfar från en annan plats och ingen har tillgång till din personliga information. Med ChillGlobal är du också skyddad om du använder offentlig Wlan för att titta på svensk TV utomlands. 

Kolla in och GILLA vår Facebook-sida


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Säkerhet på publika Wifi

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.