Frågor & Svar ChillGlobalI vilka länder är VPN olagligt?


VPN är kraftfulla saker det är ett som är säkert. De hjälper till och med att skydda din integritet från statens egna övervakning. Men frågan är, är det olagligt att använda ett VPN? De flesta länder runt om i världen tillåter användning av VPN, men det kan skilja beroende på vilket land du befinner dig i! Läs vidare för mer information om det är olagligt att använda en VPN-tjänst där du är.

Bör det vara olagligt?

En VPN är varje regerings.  som litar på online-övervakning eller censur för att spionera på potentiella förövare, värsta fiende. Det beror på att en pålitlig VPN som ChillGlobal hjälper sina användare att surfa 100% anonymt online - genom att skydda din IP-adress online från både myndigheter och Internetleverantörer.

Som resultat av detta förbjuder vissa länder användningen av VPN genom att hävda att de används för brottslig verksamhet. Andra gör helt enkelt VPN-tjänster olagliga. I båda fallen är dock syftet detsamma - att hindra människor från att surfa fritt på Internet som det var tänkt från början.

Ta påstående att VPN bara används för kriminell aktivitet till att börja med. En VPN har så många mer olika positiva användningsområden än negativa. Nästan alla VPN-användare anger att de använder en VPN nästan varje dag ALLA dagar i veckan - vilket inte vore speciellt troligt om det först och främst var ett verktyg för brottslingar.

Här är några av de bästa användningsområdena för ChillGlobal VPN:

• Ser till att du surfar säkert när du använder offentlig WiFi

• Åtkomst till geo-blockade webbplatser och tjänster i andra länder eller hemifrån när du befinner dig utomlands.

• Håller dig säker och privat när du söker efter information eller kommunicerar känsliga ämnen.

• Undviker prisdiskriminering.

• Surfa på internet 100% anonymt 

I vilka länder är VPN olagligt?

VPN är lagliga i de flesta delar av världen. Den snabba tillväxten av VPNs för själ som säkerhet, integritet och internetfrihet är ett relativt nytt fenomen; många länder kanske inte ännu införskaffat några lagar som reglerar användningen, men det är mycket troligt att de fortfarande planerar att göra det.

"The Great Firewall" i Kina

Man kan kalla den ”kinesiska branväggen" för pionjär inom internetcensur i världen. Alla VPN-tjänster som används i Kina måste uppfylla en lång rad statliga föreskrifter.

Tyvärr är det många delar som är rätt luddiga och gör det rätt svårt att förstå Kinas VPN-lagar. Med flit kanske? Huruvida en VPN är olaglig för dig i Kina beror på vem du är och vart du kommer ifrån. Fram tills nu har vi ännu inte hört talas om expats eller resenärer som upplever allvarliga problem vid användning av VPN i Kina. Mer information om vilken som är den bästa VPN-tjänsten i Kina hittar du här.

ChillGlobal VPN

Genom att använda en VPN-tjänst som ChillGlobal är allt du gör privat och omdirigeras av proxies (inget sätt att bestämma din webbadress) via ChillGlobal-servrarna. Snabb och säker anslutning utan onödig datalagring.

Vi erbjuder en månads GRATIS användning av 20 timmar (registrera dig med bara din e-postadress)! Om du behöver mer ChillGlobal-användartid kan du välja mellan ett av våra paket. Genom att använda EN Svensk VPN sparar du också stort på shopping online, biluthyrning och hotell etc. Och det är inte allt! Du får även tillgång till all Svensk TV precis som hemma! 

Gilla oss på facebook!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- I vilka länder är VPN olagligt?

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.