Frågor & Svar ChillGlobalHur surfar jag säkrare online?


Hur surfar jag säkrare online? Att använda VPN eller ett smart plugin som ChillGlobal är definitivt säkrare än att surfa på internet utan det.

Genom att använda en tjänst som ChillGlobal håller du allt gör online privat och istället omdirigeras du av proxies via ChillGlobal-servrarna från ett av de 15 deltagande länderna: Australien, Österrike, Brasilien, Kanada, Frankrike , Tyskland, Hongkong, Italien, Nederländerna, Polen, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien och USA. Med VPN figurerar du i princip som "spöke" på webben och det är därför omöjligt att blockera information från dig. ChillGlobal sparar inte heller data, vilket gör att du surfar 100% säkrare och anonymt online.

Förutom detta, använder du ChillGlobals smart plugin för Firefox eller Google Chrome Extension för din webbläsare kan du undvika popup-fönster och felmeddelanden som berättar innehållet du vill se otillgängligt för den plats du befinner dig på. Olikt något annat verktyg eller program är ChillGlobal lätt att installera och använda: Ingen teknisk förkunskap krävs! Använd ChillGlobal det är både lätt och enkelt!

Vi erbjuder en månads fri användning av 20 timmar (registrera dig med din e-postadress)! Om du behöver mer ChillGlobal användartid kan du välja mellan ett av våra paket här. Genom att använda ChillGlobal kan du också spara på inköp online genom att jämföra priser mellan till exempel biluthyrning eller flyg.

Kolla in och gilla ChillGlobal’s Facebook-sida!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Hur surfar jag säkrare online?

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.