Frågor & Svar ChillGlobalHur streamar man Netflix utomlands?


Grundaren, Reed Hastings, hade problem med en videobutik. Han hyrde filmen Apollo 13 och kunde då inte lämna tillbaka den eftersom; han hade tappat bort videokassetten. Väldigt irriterande, eftersom han var tvungen att gå tillbaka till videobutiken och betala en böter på cirka $40. Tillsammans med Marc Randolph (även han dataentreprenör) Netflix, ett online-videouthyrningsföretag.

Historia och sanningen om Netflix

Men medgrundare och tidigare vd Marc Randolph berättar om en annan historia. Efter försäljningen av företaget Hastings Pure Software och hans företag Atria ville de två göra något som liknade som Amazon och men med DVD-skivor istället för böcker.

Det nya företaget grundades 1997 i Delaware under namnet Kibble, som senare blev NetFlix.com och slutligen Netflix. Med tiden ändrade Netflix sitt erbjudande, istället för bara DVD-skivor, skulle en mängd olika innehåll nu distribueras på Internet.

Netflix succékoncept

Snabba försök gjordes för att kopiera konceptet Netflix och många konkurrenter köpte rättigheter för filmer och serier. Som ett resultat började Netflix utveckla sina egna filmer och serier uteslutande för användare av plattformen.

Den första och en av de mest framgångsrika serierna var House of Cards med två Hollywood-stjärnor i huvudrollerna och regisserad av Kevin Spacey och David Fincher. Netflix lyckades erbjuda dem kontrakt efter säsong, en nyhet inom sektorn. Naturligtvis spelade arvodet också en viktig roll.

Var kommer Netflix-namnet från?

Namnet på streamingportalen består av två engelska ord, "net" för net eller internet och "flix" för filmer på vardagligt språk. Under 2012 startade Netflix sin expansion till Europa och lanserade i Storbritannien och Irland den 4 januari. Den 18 september hade den också utvidgats till Danmark, Finland, Norge och Sverige.

Hur man streamar Netflix utomlands

Med ChillGlobal kan du använda ditt Netflix-konto över hela världen! Logga bara in på vår gratis basic version. Vår plug-in för din Chrome- eller Firefox-webbläsare laddas ned och installeras på mindre än 20 sekunder (även om du inte är en IT-nörd)!

OCH som om det inte var tillräckligt, får du 20 timmar GRATIS, varje MÅNAD utan att registrera ditt kreditkort. Du behöver bara en e-postadress för att registrera dig och du kan börja använda ChillGlobal omedelbart. Med ChillGlobal har du tillgång till allt innehåll i våra 15 deltagande länder, oavsett var du befinner dig i världen! Se all svensk TV utomlands!

Om du till exempel har Netflix hemma i Sverige kan du även logga in på ditt konto utomlands och se dina favoritfilmer precis som vanligt med svensk VPN.


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Hur streamar man Netflix utomlands?

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.