Frågor & Svar ChillGlobalHur sparas digital data online?


Hur länge sparas personlig information på Internet och hur länge finns digital data kvar?

De är frågor som ställs varje dag av människor, företag och organisationer. Det enkla svaret är...en väldigt lång tid, oändligt, för alltid. Verkligheten är emellertid ofta helt annorlunda eftersom det finns begränsningar i data, lagring och hämtning av data som ofta ger ett användbart liv till digital information. Det riktiga problemet, när det gäller dina uppgifter, sammanställning, lagring och användning av en tredje part, är den övergående naturen av informationen. Uppgifterna som samlas in och lagras på ett ställe kan ha en livstid på just den specifika platsen, men om den delas, förloras eller stjäls till en ny plats så förlängs denna varaktighet.

Den tid då som information kan vara online beror helt på vad det är och var det är lagrat. En slumpmässig bit av data utan beständigt värde kan raderas från ett minne och förloras mycket snabbt från webben. Material som avsiktligt är uppladdat till en webbplats som YouTube, Facebook eller andra sociala nätverk kan sparas för evigt.

The Cloud är en av de saker som är svåra att definiera. Medan den innehåller datalagring på nätet, innehåller den också nästan alla andra typer av SaaS och PaaS-tjänster som finns tillgängliga på Internet. I grund och botten är ett "moln" (eftersom det finns fler än ett moln) ett nätverk av servrar som är konfigurerade för att utföra en funktion. Funktionen kör vanligtvis av en applikation eller levererar en tjänst via Internet. Användare behöver inte ladda ner eller installera någon programvara eftersom alla funktioner utförs av nätverket i molnet. . . som sparar din data och information om dig.

Cloud är inte en sak, det är en term som hänvisar till serverbaserade webbapplikationer som levereras via Internet, vilket servernätverk som är konfigurerat på det sättet är ett "moln". Kostnaden för lagring av data är låg jämfört med dess värde. Så länge datan har värde kommer det att samlas in och lagras. Många gånger använder man molnet utan att ens veta det eller behöva godkänna det. Ta din telefon till exempel. Du vet att du aldrig registrerat dig för online-fotolagring, men alla dina bilder har på något mystiskt sätt ändå lagrats i molnet. Tjänsterna för att dela filer som Google Drive och Dropbox är också bra exempel. Facebook-tidslinjen kommer ihåg saker du gjorde tidigare och minns dem åt dig, tack vare molnet.

Hur länge lagras data online?

Om du frågar den frågan för att du är orolig för något du publicerat tidigare, kan du vara säker på att det sannolikt fortfarande finns kvar. ”Tänk innan du publicerar” är fortfarande ett hett tips till alla Internetanvändare. Håll ditt privatliv privat och du kommer bespara dig själv huvudvärk i framtiden. Men med detta sagt så kan det krävas mycket arbete för att eliminera alla spår av ett tidigare liv. 

Att försöka gå tillbaka och försöka radera allt bevis på tidigare indiscretion är en monumental uppgift och förmodligen inte helt komplett. Visst kan du radera ett Facebook eller Instagram-inlägg, men kan du radera varje spår av varje person som du någonsin har velat, sparat eller delat? När det gäller att ta bort information, bör du kontakta ägaren till varje webbplats du har och be dem att ta bort den, och lita på att dom faktiskt kommer att ta bort det helt. Problemet är att det är näst intill omöjligt att veta alla servrar där din data kan vara lagrade eller alla saker om dig på Internet för att spåra dem och "ta bort" dem från webben...

Få maximal säkerhet online  med Chillglobal VPN! Med en Svensk VPN kan du skydda dig själv när du surfar på Internet och inte är helt hundra på att din Wi-Fi-anslutning är helt säker.

Dessutom lagrar ChillGlobal inte data, vilket betyder att det inte kommer att återanvändas och att du är därför 100% säker och anonym medan du surfar på Internet. Till skillnad från många andra ad-ons eller program är ChillGlobal lätt att installera och använda. Ingen teknisk expertis behövs. Vi tycker om att hålla det lätt och enkelt. Och visste du, ChillGlobal fungerar också för att streama svensk tv utomlands?


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Hur sparas digital data online?

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.