Frågor & Svar ChillGlobalHur skapar man ett säkert lösenord?


Ett lösenord är den digitala nyckeln till våra sociala medier, arbete och bank- och betalningstjänster. Det är därför i allas bästa intresse att behålla sina lösenord privat för att skydda sitt personliga, inklusive sitt ekonomiska, liv online. Cybertjuvar kan hacka sig in i din dator eller e-postkonton på grund av den ekonomiska vinsten som det kan ge.

Det finns många sätt för hackare att knäcka ditt lösenord inte bara genom phishing försök eller särskilda lösenords-program. Ditt bästa försvar mot email är ett starkt lösenord. Men hur skapar du ett lösenord som är både svårt att gissa och lätt att komma ihåg? Och tillräckligt långt men fortfarande går snabbt att skriva?

En metod som hackare använder sig av för är försöka logga in på ditt konto är att gissa ditt lösenord baserat på dina personlig svar från säkerhetsfrågor. Därför är det oerhört viktigt att inte inkludera någon personlig information i dina lösenord och ännu viktigare, använd aldrig samma lösenord för olika konton!

Hur väljer man ett säkert lösenord?

1. Skapa ett starkt lösenord genom att sammanföra en serie tecken som består av siffror, specialtecken, versaler och små bokstäver. Lösenordet ska vara minst 12 tecken långt. Eller välj ett lösenord som består av slumpmässigt valda ord, minst 20 tecken.

2. Välj aldrig ett lösenord som kan kopplas till dig, till exempel bilens registreringsnummer eller ditt personnummer.

3. Använd inte vanliga ord som "sommar" eller kombinationer som "qwerty" (tecken i en sekvens på tangentbordet).

4. Använd alltid olika lösenord för olika inloggningar.

5. Använd tvåfaktors autentisering när du loggar in om det finns som  alternativ. Tvåfaktorsautentisering uppnås genom att kombinera två säkerhetsmetoder, som till exempel samtidigt ange ett hemligt lösenord och skapa en PIN-kod på mobilen till exempel.

6. Ge aldrig ut ditt lösenord till någon. Någonsin.

Utöver säkra lösenord är också viktigt att ha en VPN. Det är det säkraste sättet att hålla din online-aktivitet helt privat. När du använder en VPN-tjänst kan din internetleverantör bara se att du är ansluten till en fjärr VPN-server men kan inte skilja de sidor du bläddrar eller innehållet som visas.

Med ChillGlobal kan du vara säker på att din konfidentiella information är 100% säker. ChillGlobal låter dig också surfa anonymt online. Framförallt är ChillGlobal kompatibel med alla enheter och operativsystem. 

Till skillnad från något annat verktyg eller program är ChillGlobal lätt att installera och använda: Ingen teknisk kunskap krävs! Vi tycker om att hålla saker enkelt och enkelt. Med ChillGlobal kan du streama svensk TV utomlands. Läs mer om svensk VPN och hur det fungerar här.

Du får 20 timmar GRATIS varje månad. Inga kreditkortsuppgifter behövs, bara din e-postadress! Vad väntar du på? Ladda ner ChillGlobal idag!

Kolla och kolla ChillGlobal s Facebook-sida!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Hur skapar man ett säkert lösenord?

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.