Frågor & Svar ChillGlobalHur man sparar pengar på flygbiljetter med VPN


Är vilken veckodag eller tidsfrist när man bokar över huvud taget viktig?

Tyvärr finns det ingen magiskt formel för att alltid hitta billiga flyg, men det finns undersökningar  som avslöjar vissa förutsägelser och trender man kan se upp för. Förutom att bränslepriser och landningsavgifter eller nya flygbolag som vill göra ett namn för sig själva, finns det många faktorer som påverkar priset.

1. Biljettpriser

I grund och botten blir flygbiljetter billigare om de inte kan ändras eller avbokas, om de inte tillåter en längre mellanlandning, eller om du betalar direkt vid bokningstillfället och flyger endast med handbagage. Vissa avgångstider är också mer efterfrågade än andra. Och direkta flyg tenderar att vara dyrare än de med mellanlandningar. Men med sådana baspriser måste du betala extra för tillägg, till exempel bagage, mat eller platsbokning, vilket kan vara dyrt.

2. Period före bokning

Samtidigt finns det redan några studier och statistik om ”ju tidigare man bokar dessto mindre betalar man". Så kan det vara, men inte nödvändigtvis. En studie publicerad 2014 visade att de flesta internationella flygningarna mellan 170 och 50 dagar före avgång är i genomsnitt de allra billigaste. Inom denna period ändras priserna ytterst lite. Innan är de vanligtvis högre.

Enligt studien var de dyraste flygningarna 7 veckor före avgång. Eller så kallade sista minuten reservationer. Detta är endast lämpligt för dem som anländer sent och lite mer flexibla när det gäller tid.

International Air Transport Association slog också fast att priset beror på veckodag och minst tre veckor före avgång. En tisdag är helt klart det bästa valet om resan fortfarande är minst tre veckor i framtiden. Kort före avgången är söndagsbokningar billigare. Om du flyger på måndag eller torsdag (utom helgdagar) kan du spara upp till 25 procent.

3. Bokningsplattform eller sökmotor?

Lyckligtvis finns det många bra flygsökmotorer på Internet som du förmodligen redan vet om. Men när allt kommer omkring så hitta inte alla sökmotorer alla flygningar. De har alla en egen sökalgoritm och regler och resultat. Priserna kan även ändras under bokningen. Dolda "serviceavgifter" visas  ibland inte från början. Konsumentverket har lämnat in flera stämningar mot denna praxis. Men leverantörer uppfinner alltid nya knep.

Dessutom köper researrangörer biljetter från flygbolag, som de sedan säljer. Därför är det möjligt att en biljett till en viss bokningsklass redan är såld hos flygbolaget självt men hos arrangören är den fortfarande är tillgänglig.

4. Tjäna miles och lojalitetspoäng

Nästan alla nuvarande flygbolag erbjuder ett lojalitetsprogram. Det kan kallas poäng, miles eller Avios. Beroende på flygbolag kan du använda det för nya flyg, men även för tankning, hyra bil, boka hotell eller handla online. Detta är särskilt användbart för frekventa resenärer eller långa resor.

5. Stand-By-flygningar

Stand-By är förmodligen det billigaste alternativet att flyga, men det är inte så lätt att få, eftersom de vanligtvis endast utfärdas till flygbolags-anställda eller deras familjer. Stand-by biljetter är biljetter med höga rabatter som utfärdas på en rutt, men inte på ett specifikt flyg. Du går med denna biljett till disken och registrerar dig för nästa lediga plats och sen... vänta. 

6. Platsreservation

Har du märkt att samma flyg är tillgängliga för mindre pengar på olika webbplatser? Detta fenomen är särskilt vanligt med inrikesflyg. Om du söker flyg på landets där du flyger webbsida istället, är de oftast mycket billigare.

Du kanske undrar varför du borde boka ett inrikesflyg på ett annat lands hemsida? Detta gäller framför allt när du reser till ett land där du vill resa långa avstånd, till exempel USA eller Australien.

Du kan också spara pengar på internationella flyg, beroende på platsen. Om du till exempel vill flyga med ett Hong Kong-flygbolag kan det kosta mindre om du också bokar i Hong Kong, om du lurar sökmotorn.

Många sökmotorer gör så att du kan välja språk, plats och valuta. Om du ändrar alla dessa saker till till exempel; Engelska som det föredraget språket, USA som land och amerikanska dollar som valuta.

Boka billiga flyg med VPN

Och om något av ovanstående inte fungerade? Här ett annat knep! Den goda nyheten: du behöver inte fysiskt vara i ett annat land, det räcker om det är din bärbara dator eller din IP-adress är.

Lösningen: en VPN - ett virtuellt privat nätverk. Detta är mindre komplicerat än det kan verka vid första anblick och du behöver inte ens veta det tekniska bakom den för att kunna använda den. Kort sagt så döljer du din riktiga IP-adress och väljer en ny från ett annat land. Var försiktig med att använda pålitlig VPN för att säkerställa att din data är krypterad och inte lagrad.

Flygbiljetter utomlands är ofta billigare för lokalbefolkningen. Med en VPN-programvara, lurar du bokningsportalen till att komma till webbsidan från och med landet.

Enligt experterna är det i allmänhet värt att leta efter utländska flygningar genom utländska portaler: till exempel bör flygningar från Amsterdam bli bättre prissatta av en holländsk webbplats, eftersom priserna tenderar att vara billigare på lokala webbplatser.

ChillGlobal VPN är det bästa alternativet att spara pengar på flygbiljetter, oavsett din plats. Den är lätt att installera och använda, och med servrar i 15 olika länder kan du garanterat hitta billigare flygbiljetter. Genom att använda en tjänst som ChillGlobal är allt du gör privat och omdirigeras av proxies (omöjligt att bestämma din webbadress) via ChillGlobal-servrarna. Snabb och säker anslutning utan onödig datalagring.

Vi erbjuder en månads fri användning av 20 timmar (registrera dig med bara din e-postadress)! Om du behöver mer ChillGlobal användartid kan du välja mellan ett av våra paket. Genom att använda en Svensk VPN sparar du också på online inköp, biluthyrning och hotell. Och som om det inte vore nog har du tillgång till ALLA svenska TV-program även utomlands.

Ladda ner ChillGlobal idag!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Hur man sparar pengar på flygbiljetter med VPN

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.