Frågor & Svar ChillGlobalHur kan jag titta på tal från Almedalsveckan utomlands?


Almedalsveckan, tidigare kallad Politikerveckan i Almedalen, hålls årligen i Visby på Gotland, där företrädare för de svenska politiska partierna och andra organisationer och företag samlas och diskuterar politik och samhällsfrågor. Evenemanget koordineras av Region Gotland och de olika evenemangen organiseras och bekostas av de deltagande partierna och organisationerna. Almedalsveckan anses banbrytande även internationellt för sin blandning av partiledartal från riksdagen och ett stort utbud av seminarier arrangerade av intresseorganisationer. Seminarier är gratis och även öppnen för allmänheten. De senaste åren har liknande events skapats i flera andra länder. Tidigare genomfördes Almedalsveckan under den första hela veckan i juli, men från och med år 2009 är den flyttad till vecka 27. De senaste åren har intresseorganisationer och företag tagit alltmer plats som arrangörer av seminarier och andra aktiviteter under veckan.

Historia

Ursprunget till Almedalsveckan kommer av de tal som Olof Palme under flera somrar höll i parken Almedalen i Visby. 1991 var första gången som samtliga riksdagspartiledare fanns på plats.
Under 2000-talet har Almedalsveckan vuxit enormt. Från enbart varit partiledartal hölls det första seminariet 1982 (ett ekonomiskt seminarium av socialdemokraterna). Först 1993 ordnades det första seminariet av då Industriförbundet som genomförde ett skattepolitiskt seminarium. År 2001 genomfördes 52 evenemang. Valåret 2010 hölls 1 396 evenemang varav drygt 1 000 seminarier, som bevakades av omkring 900 journalister samt 11 000 seminariedeltagare och ett ännu större antal åhörare av partiledartalen fanns på plats. Detta gör veckan till den i särklass största och viktigaste i Sverige för seminarier, debatt och politiska tal kring aktuella samhällsfrågor.

År 2012 slogs ett nytt rekord med 1 476 stycken registrerade seminarier av totalt 1 814 evenemang (ökning med 23 procent sedan året före) medan antalet deltagare ökade 21 procent till 17 000.

År 2013 ökade veckan i omfattning. Drygt 2 200 evenemang ingick i programmet under veckan.

Under ”Supervalåret” 2014 fortsatte veckan att öka snabbt. Antalet evenemang i kalendariet uppgick enligt arrangören till 3 513. Vilket innebär en ökning med 150 procent sedan förra valåret. Antal arrangörer har ökat till 1 459. 

Varje riksdagsparti har sin "egen" dag, enligt ett rullande schema. Detta innebär att veckan utökades med en dag 2011 (söndagen i vecka 27), eftersom antalet riksdagspartier numera är åtta.
I år är minst sagt ett speciellt år för Almedalen. Inte nog med att det är valår, det är också 50-årsjubileum för polikjippot. Om du inte är en politiknörd och på plats i Visby så kan du följa veckan tänker följa veckan hemifrån eller från husvagnen med ChillGlobal.

Schema för Almedalsveckan 2018

Söndag 1 juli: 
Moderaternas dag i Almedalen. Ulf Kristersson håller ta klockan 19:00

Måndag 2 juli:
Vänsterpartiets dag. Jonas Sjöstedt håller tal 19:00

Tisdag 3 juli: 
Liberalernas dag – Jan Björklund talar 19:00

Onsdag 4 juli: 
Annie Lööf håller tal 19:00 på Centerpartiets dag.

Torsdag 5 juli: 
Socialdemokraternas dag i Almedalen – Stefan Löfven håller tal 19:00

Fredag 6 juli: 
Kristdemokraternas dag – Ebba Busch Thor håller tal 19:00

Lördag 7 juli: 
Sverigedemokraternas dag – Jimmie Åkesson talar 19:00

Söndag 8 juli: 
Miljöpartiets dag i Almedalen – Isabella Lövin håller tal 12:00.

Mer info om veckans program hittar du här. Både SVTplay och TV4Playsänder live ifrån Gotland. 
Hur man streamar LIVE utanför Sverige
Om du befinner dig utanför Sverige kan du med ChillGlobal ändra din online-plats och få tillgång till alla program på SVTplay och TV4Play var som helst i världen! Nedan hittar du enkla instruktioner om hur du använder ChillGlobal VPN för att följa Almedalsveckan från alla länder i världen. Med en VPN kan du titta live online, oavsett om du är i Österrike eller Australien, USA, Ukraina eller till och med i Kanada!

Vad är VPN ?
När du ansluter till internet avslöjar din anslutning din fysiska plats med något som kallas en IP-adress. Detta är unikt för dig vid anslutningstillfället. Med en VPN kan du få en ny IP-adress i ett annat land. För titta på Svensk TV behöver du en IP-adress från Sverige. Med en Svensk VPN får du en ny adress på mindre än 20 sekunder. Du kan enkelt använda ChillGlobal genom att ladda ner vår smart-plug in till din dator. Med ChillGlobal kan du titta på ALLA dina svenska favoritprogram utanför Sverige! 


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Hur kan jag titta på tal från Almedalsveckan utomlands?

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.