Frågor & Svar ChillGlobalHur fungerar en VPN-tjänst?


Användning av Virtuella privata nätverk har kommit långt. Ursprungligen framstod VPN mest  som komplicerade företagsystem som krävde att man var IT-administratörer för att kunna använda dem alls. Men efter årtionden av framsteg och utveckling som tagit VPN-teknik till var den är nu: välfungerande, intuitiva och pålitliga lösningar för personligt bruk.

Att använda en Svensk VPN är väldigt enkelt, men det finns fortfarande potentialer dolda som du kanske inte vet om. Naturligtvis vet de flesta cybernauter redan hur man använder en VPN för att skydda sin data och privatliv online. Men det är långt ifrån det enda du kan dra nytta av! Idag lär vi dig hur man använder en VPN i full utsträckning!

Tillgång till geografiskt begränsat innehåll

Du är förmodligen redan bekant med denna aspekt av VPN-teknik, men det är så användbart att det fortfarande är värt att nämna. Ibland kan innehållet du vill åt censureras av politiska skäl. Och ibland uppstår det som ett resultat av ett företagsbeslut (tänk YouTube: "den här videon är inte tillgänglig i ditt land").

Oavsett orsaken till sådana begränsningar är en VPN den perfekta lösningen för problemet. Genom att välja en utländsk VPN-server kan du få tillgång till webbplatser och tjänster som är blockerade i ditt land. Se till exempel våra inlägg om hur du tittar på Netflix från var som helst i världen.

Större utbud till samma pris

Vissa företag, såsom media eller telekommunikationstjänster, upprättar exklusiva avtal med innehållsskapare. Eller vissa avtal kan begränsa medietillhandahållarnas rättigheter att distribuera innehåll till vissa platser. Till exempel som med Netflix, utbudet av tillgängliga serier varierar beroende på din plats och det kan variera drastiskt.

Därför är det naturligtvis så att genom att ändra VPN-servern ger en fler alternativ att välja mellan. Och ännu bättre; du behöver inte betala ett öre mer!

Bättre prisalternativ

Som du kan se i föregående avsnitt måste vissa företag i princip begränsa sina användare, och de skulle såklart inte göra det om det inte fanns någon form av skyldighet. Faktum är att de gör stora förluster som de potentiellt kunde ha erhållit om de utfärdades mer brett. Men inte alla företag fungerar så! Vissa använder verkligen information för att dra nytta av dig.

Vi pratar om företag som säljer produkter eller tjänster online och segregerar priser baserat på kundens plats. De mest ökända exemplen är flygbiljetter (där skillnaden kan vara tusentals dollar) och internationell försäljning. Resonemanget bakom det är i grunden "folk i det här området tjänar statistiskt sett mer pengar, så de kan säkert betala mer!" Som ett resultat kan priserna variera mycket.

Lyckligtvis är lösningen för detta ganska enkelt: Aktivera bara VPN och byt till en server som visar de bästa priserna. Och glöm inte att radera cookies i din webbläsare för att se till att webbplatsen inte kan spåra din IP från ditt första besök.

Inget tidsbegränsat innehåll

Den här är lite mer subtilt, men du kan ändå tjäna en slant. Vi pratar om webbplatser som låter dig använda sina tjänster under en begränsad tid. Du känner till dem, nyhetssidor som låter dig läsa en artikel utan AdBlock för bara en månad, eller demoversioner av webbplatser som tillhandahåller sina tjänster under ett par minuter om dagen. Med avsikt att attrahera användare och sedan få dem att betala.

Men du kan ge igen. Dessa webbplatser spårar användarnas IP-adresser för att kunna se hur länge de har varit på webbplatsen och deaktivera dem i rätt tid. Ändra bara din IP med ChillGlobal och plötsligt verkar det som en helt ny person inloggad

Få perspektiv från andra länder

Detta är det särskilt värdefullt alternativet för internationella företag. Du kan inte fysiskt resa till alla platser där din produkt finns för att verifiera om allt fungerar som planerat där.

Till exempel geografiska script som är specifika för din webbplats för platsinriktade marknadsföringskampanjer. Lyckligtvis kommer möjligheten att ändra din IP genom att använda olika VPN-servrar återigen till vår hjälp här.

Som om det inte vore nog, så får du också få tillgång till alla svenska TV-favoriter även utomlands!

Det var allt gott folk! Så här lätt styr du upp din VPN-användningsförmåga.

Ladda ner ChillGlobal idag!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Hur fungerar en VPN-tjänst?

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.