Frågor & Svar ChillGlobalHur du streamar På spåret utanför Sverige


Titta på internationell och svensk TV visar oavsett vart du än befinner dig!

Hur streamar du och tittar på På spåret utanför Sverige eller ute och reser?

Enkelt! Installera ChillGlobals Google Chrome extension eller vår Chillglobal smart-plugin för Firefox till din webbläsare, klicka på Sverige-flaggan i manual mode och välj från SVT från kanallistan. Allt detta på mindre än 20 sekunder! 

Om På spåret:

Vart är vi på väg? Kristian Luuk och domaren Fredrik Lindström leder Sveriges mest populära frågeprogram i tågreseformat. För musiken står orkestern Augustifamiljen med gästartister.

Programformatet bakom På spåret är en svensk originalidé. Idén föddes 1986 när frilansjournalisten Lennart Andersson såg en time-lapse-video som visade en tågresa mellan London och Brighton på en minut. Konceptet utvecklades senare under 1986 vid SVT Göteborg av Lennart Andersson, TV-chefen Steen Priwin och Ingvar Oldsberg.
Premiärprogrammet sändes den 5 september 1987 som den första lördagsunderhållningen i nya TV2 – Sverigekanalen. De senaste åren har På spåret haft formen av en turnering med gruppspel, en kvartsfinal, två semifinaler och en final. Gruppspelet består av tre grupper med vardera tre lag. Vinnaren i respektive grupp kvalificerar sig direkt till semifinal, medan de två bästa tvåorna möts i en kvartsfinal och därmed har en andra chans att ta sig vidare till semifinal.

Tävlingsmoment:

Resan består i att de tävlande ska lista ut vilken ort programledaren menar då han läser upp olika ledtrådar samtidigt som filmer i hög hastighet från förarplatsen på tåg, bil eller buss (även båt i vissa fall) på väg till orten i fråga visas. Ledtrådar utdelas på 10, 8, 6, 4 och 2 poäng. När det aktuella resmålet är avslöjat ställs frågor med anknytning till detta.

Listan är ett nytt moment från säsongen 2016/2017 då Vem där? skrotades. Laget som ligger under får välja mellan två ämnen (till exempel Europeiska huvudstäder eller Fotbollsspelare födda på 1970-talet). Båda lagen ska därefter avgöra vilka fyra av åtta svarsförslag som hör till det valda ämnet. Tre poäng går till det lag som prickar in de fyra rätta svaren. Har båda lagen svarat helt rätt är det de tävlande som ryckt först som får poängen.

Installera ChillGlobal och titta på På spåret här!

Happy Chillglobal

Gilla oss på Facebook!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Hur du streamar På spåret utanför Sverige

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.