Frågor & Svar ChillGlobalHur du ser Melodifestivalen LIVE online utanför Sverige


Eurovision Song Contest 2017 äger i år rum i Kiev i Ukraina med semifinaler den 9 och 11 maj och final den 13 maj. Alla länder som vill vara med och tävla det här året, utom "The Big Five" vilka är Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland samt värdlandet Ukraina, är tvungna att kvala sig genom en av två semifinaler.

Eurovision Song Contest 2017 kommer att bli den 62:a upplagan av musiktävlingen Eurovision Song Contest efter att låten "1944", framförd av Jamala, vunnit föregående års tävling. Länder som tävlar i årets upplaga är:

Albanien · Armenien · Australien · Azerbajdzjan · Belgien · Bulgarien · Cypern · Danmark · Estland · Finland · Frankrike · Georgien · Grekland · Irland · Island · Israel · Italien · Kroatien · Lettland · Litauen · Makedonien · Malta · Moldavien · Montenegro · Nederländerna · Norge · Polen · Portugal · Rumänien · Ryssland · San Marino · Schweiz · Serbien · Slovenien · Spanien · Storbritannien · Sverige · Tjeckien · Tyskland · Ukraina · Ungern · Vitryssland · Österrike.

Vem som ska representera Sverige kommer att kåras i den stora finalen 11 mars i Globen i Stockholm efter att finalisterna röstas fram i delfinalerna i Melodifestivalen under februari och mars. Melodifestivalen 2017 sänds den 4 februari (deltävling 1, Göteborg), den 11 februari (deltävling 2, Malmö), den 18 februari (deltävling 3, Växjö), den 25 februari (deltävling 4, Skellefteå), den 4 mars (Andra chansen, Linköping) och den 11 mars (final, Stockholm).

Två deltagare, Nano och Ace Wilder ha redan tagit sig till final.

Fram till deltävling 3 den 18 februari kan du se årets Melodifestival på SVT Play och svt.se/melodifestivalen från sändning till och med måndagen efter klockan 23.59, det vill säga i tre dagar. Därefter avpubliceras programmen. Efter fjärde deltävlingen publiceras sedan samtliga deltävlingar igen på SVTplay och går att se fram till 30 dagar efter finalen. Bidragen som slås ut och går till Andra chansen går att se efter respektive deltävling medan de bidrag som går direkt till final publiceras efter fjärde deltävlingen.

Streama Melodifestivalen LIVE eller titta i efterhand på SVTplay. Allt du behöver göra är att installera ChillGlobals smart-plugin inom 20 sekunder GRATIS för din Google Chrome eller Mozilla Firefox webbläsare, välj den svenska flaggan så att du kommer surfa med en svensk IP-adress oavsett din egen plats och gå till kanallistan och välj SVTplay. Nu behöver du inte missa en sekund av Mellon eller Eurovision!

Heja Sverige!

Gilla oss på Facebook!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Hur du ser Melodifestivalen LIVE online utanför Sverige

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.