Frågor & Svar ChillGlobalFördelar med VPN


En VPN eller ett Virutuellt Privat Nätverk är en smart plug in som döljer IP-adressen för enheten där den är installerad. Kort och sagt: När du använder VPN  på din dator, verkat det som du ansluter till Internet från någon helt annanstans än där du egentligen är.

Du kan läsa mer om ChillGlobal VPN och hur den fungerar här

Med ChillGlobals VPN kan du få:

1. Tillgång till allt online- innehåll 

Du har säkert fått de störiga meddelanden på YouTube som säger: "Det här innehållet är inte tillgängligt"? Om du använder en VPN så slipper du detta! Du får tillgång till YouTube och alla andra online sidor från nästan alla länder på bara några klick.

2. Handla billigare online med en VPN

Med en VPN hittar du alltid bästa möjliga pris. I stället för att bara ha tillgång till din egen marknad hemma, har du tillgång till hela den globala marknaden!

Visste du till exempel att samma produkt eller tjänst kan kosta två helt olika priser på två olika ställen?

3. Titta på sport runt om i världen

Ibland befinner vi oss inte alltid hemma när matcher sänds. 

Vill du titta på en fotbolls match i Bangkok? INGA PROBLEM. Letar du efter Super Bowl utanför USA? Lätt. Det finns ingen sport som inte kan ses med en VPN.

4. Säker internet anslutning

En osäker anslutning innebär att någon kan läsa allt du skriver och tittar online. Många sökmotorer samlar in data och för register över dina online-aktiviteter. Detta används sedan för att till exempel rikta annonser till dig.

Läs mer om VPN här och ladda ner ChillGlobals VPN idag!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Fördelar med VPN

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.