Frågor & Svar ChillGlobalFörbättra Säkerhet Online


Att hålla din privata information privat blir bara svårare och svårare. Hackers, Cybermobbare och till och med din granne snokar runt på nätet och försöker få tillgång till din privata information online! Men det finns fortfarande sätt att hålla sig säker på Internet och här är hur du gör det:

1. Ladda alltid  batteriet från en säker källa

Vissa energikällor kan vara farliga: Var försiktig med externa USB-kortplatser eller datorer. Med flit eller av en olyckshändelse kan skadlig programvara få tillgång till dina personuppgifter, kontakter och foton utan att du ens märker det. .

2. Ladda bara ner program och applikationer från kända webbplatser eller butiker

Du bör också komma ihåg att läsa det finstilta i alla program du hämtar. Särskilt gratisappar, som ofta säljer data för reklam.

3. Uppdatera programvara regelbundet

Leverantörer av datorprogram skapar regelbundet uppdateringar så att din surfplatta, mobiltelefon eller bärbar dator är säker och hackare har ingen chans. Se till att uppdatera programvara regelbundet

4. Sekretess

För att förhindra oönskade hackerattacker bör alla använda ett VPN som ChillGlobal. Detta ger fördelen att all användardata är krypterad.

5. Regelbundna säkerhetskopior

Se till att säkerhetskopiera regelbundet! Det betyder att du lagrar all data och eventuellt även systemet i ett moln, eller ännu bättre: på en extern hårddisk.

6. Förvara data på ett säkert ställe

Om du har valt ett moln, överväg villkoren för molnleverantören och även var servrarna är och var din data kan hamna. 

7. Installera antivirusprogram på alla enheter

Om du vill skydda dig från hackare och cyberkriminella bör du välja en omfattande säkerhetslösning

8. Skydda ditt lösenord

Se till att du väljer ett säkert lösenord som är komplext med både siffror och bokstäver, både stora och små. Dessutom byta lösenord regelbundet också.

Snurrar det huvudet när du hör saker som VPN, DNS, LAN eller proxyserver? Då har vi svaret för dig!

ChillGlobals smart plug-in för din Firefox-webbläsare och Google Chrome kan installeras på mindre än 20 sekunder. ChillGlobal är stabil, snabb och säker utan buffertlagring och skyddar dig mot hackare och naturligtvis helt anonym! ChillGlobal har sina egna servrar i 15 olika länder och använder inte dina personuppgifter och påverkar inte heller kvaliteten på din internetanslutning. Med ChillGlobal kan du streama svensk TV utomlands. Läs mer om svensk VPN och hur det fungerar här.

Vad väntar du på? Ladda ner ChillGlobal nu!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Förbättra Säkerhet Online

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.