Frågor & Svar ChillGlobalFarang betydelse


Farang är en svensk dramathrillerserie på C More med Med Ola Rapace och Louise Nyvall i huvudrollerna och hade premiär 9 mars 2017. En historia om tillit, svek och en far och dotters väg tillbaka till varandra genom den kriminella delen av Thailands bakgator.

Rickard (Ola Rapace) är en f.d brottsling som lever i Thailand med skyddad identitet med ett pris på sitt huvud efter att han har vittnat mot sina kumpaner. För tio år sedan lämnades han utan valmöjligheter och tvingades fly Sverige och överge sin familj efter ett uppmärksammat bankrån. Hans nu femtonåriga dotter Thyra (Louise Nyvall) söker en dag upp honom. Intrigerna tätnar och Rikard tvingas välja mellan att röja sin identitet och riskera sitt liv - eller på nytt förlora sin dotter.

I de övriga rollerna syns både svenska och thailändska skådespelare, bland andra Jacques Karlberg, Gerhard Hoberstorfer, Anna Bjelkerud, Ralph Carlsson och den thailändska filmstjärnan Yayaying Rhatha Phongam (”Only God Forgives”). 

Vad betyder Farang?

Men vad betyder ordet ”Farang”? Farang (eller falang) är thailändarnas or för vithyade människor, både turister och de som är bosatta i Thailand. Ordets ursprung är lite oklart. En del menar att det härstammar från ordet français (franska) som thailändarna uttalade som farangset. En annan teori är att det från början var är ett låneord från persiskan där "farang" som betyder franker (germanska folkstammar runt floden Rehn) istället.

Streama Farang online med ChillGlobal och undvik geoblockering utanför Sverige

ChillGlobal ansluter dig till Internet via supersnabba servrar, den synliga IP-adressen kommer därför att vara vår server. En geo-blockering spårar vart du befinner dig med hjälp av din IP-adress. Om du befinner dig utanför området för tillgång till en viss tjänst, kommer du att nekas åtkomst.

Det enklaste sättet att lösa detta är att skaffa en annan IP-adress, det vill säga dölja sin IP-adress med vpn och så att det verkar som du använder Internet från sändningslandet.
Allt du behöver göra är att välja en server från det land du vill använda Internet ifrån och problemet är löst!

Du får 20 timmar HELT GRATIS under en månad. Inga kreditkortsuppgifter behövs, bara din e-postadress och du är redo att köra igång! Ladda ner ChillGlobal nu

KOLLA IN och GILLA ChillGlobal på Facebook!


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Farang betydelse

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.