Frågor & Svar ChillGlobalAtt tänka på när man online shoppar


Nästan alla butiker erbjuder numera  även sina tjänster online så att vi kan handla när som helst på dagen och få exakt vad vi vill ha. Det är sannerligen mycket enkelt och praktiskt. Men det finns några försiktighetsåtgärder som du bör tänka på för att skydda din integritet och din konfidentiella information när du handlar på Internet.

1. Kontrollera Wi-Fi

Det är viktigt att ha en säker trådlös anslutning, inte bara för sin internetbank, utan även när du handlar online. Utan skydd och kryptering av lösenord kan hackare ta sig in på nätverket och snappa upp din data. 

2. Öppna ett nytt webbläsarfönster

Genom att öppna ett nytt webbläsarfönster innan du surfar in på butikens hemsida för att handla, helst i privat läge, kommer du att hindra konfigurationen av tidigare inköp. Din kundprofil kommer då inte att innehålla lika mycket detaljer och cookies sparas inte. 

3. Verifiera säkerhetsfunktionerna på leverantörens webbplats

Innan du beställer, kolla efter säkerhetsfunktioner som visas på olika sätt i alla webbläsare. Förkortningen "https" före den angivna adressen: "s" indikerar att all data kan krypteras och inte kan ses eller manipuleras. 

4. Var uppmärksam på kundrecensioner

När du beställer för första gången i en ny webbutik bör du vara uppmärksam på kundrecensioner. Ofta har butiken en sektion med kommentarer. Men det är också viktigt att leta efter leverantören på andra webbplatser, portaler eller Google.

5. Kontrollera informationen på butikens hemsida

Kontrollera om butiken har villkor, information om returrätt och ett varumärke. Kontaktuppgifter via telefon eller e-post måste också anges. Online-butiker måste också tillhandahålla momsnummer och alla kostnader för beställning (frakt, retur etc).

Självklart finns det andra saker som också bör tänkas när du handlar online. Det allra viktigaste, men också det enklaste, är en svensk VPN.

Med ChillGlobal VPN för Firefox eller Google Chrome kan du skydda dig själv när du surfar på Internet och inte är helt hundra på att din Wi-Fi-anslutning är säker.

Dessutom lagrar ChillGlobal inte data, vilket betyder att det inte kommer att återanvändas och att du är helt säker och anonym medan du surfar på Internet. Till skillnad från många andra ad-ons eller program är ChillGlobal lätt att installera och använda. Ingen teknisk expertis behövs. Vi tycker om att hålla det lätt och enkelt. Och visste du, ChillGlobal fungerar också för att streama svensk tv utomlands?

Vi erbjuder 20 timmar GRATIS per månad (registrera dig här med din e-postadress). Om du behöver mer tid kan du välja mellan ett av våra olika paket.

Happy shopping!

Besök oss på Facebook


Prova på nu - 20 timmar gratis varje månad

- ChillGlobal - Se TV med Svensk VPN samt surfa anonymt
- Svensk VPN på 20 sekunder
- Titta på svensk och utländsk TV med VPN - surfa säkert och anonymt
- Svenska TV kanaler utomlands - Svensk VPN
- Att tänka på när man online shoppar

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.