Se kanal SVT2 | Streama svensk TV
SE USA UK DE FR NL PL BR AU IT CA ES CH HK AT

Detta är bara ett litet urval av alla kanaler vi erbjuder. Tryck på en flagga ovan för att se respektives lands TV kanal.SVT2

Under 1960-talet hade frågan om en andra TV-kanal stötts och blötts. Flera modeller diskuterades, bland annat att lägga den nya kanalen i ett separat bolag, eller integrera den i den existerande kanalen. Lösningen blev att ha två separata kanalstrukturer inom samma bolag. TV 2 startade den 5 december 1969, en händelse som inom SVT har fått namnet kanalklyvningen".ökad konkurrens från kommersiella kanaler gjorde att den "artificiella" konkurrensen mellan Kanal 1 och TV2 uppfattades som överflödig.

Detta gällde i synnerhet Sveriges Televisions ledning, som lyckades genomdriva ett avskaffande av uppdelningen som verkställdes i januari 1996.Samtidigt bytte kanalen namn till SVT2 och den regionala kopplingen försvann. Istället kunde ett program sändas i vilken kanal som helst. En konsekvens därav var bland annat att Aktuellts 18-sändning flyttades frÂn SVT1 till SVT2 av tablåtekniska skäl.

2001 genomfördes en tablåförändring med det uttalade syftet att göra SVT1 till en bredare kanal och SVT2 mer nischad. Därför flyttades många publikstarka program från SVT2 till SVT1. Mest påtagligt var flytten av Rapport, men även bred underhållning som Expedition: Robinson flyttades till ettan. SVT2 fick istället sända nyhetstimmen med Aktuellt klockan 21.00.2003 förändrades tablån Återigen genom att den 70 minuter långa nyhetstimmen splittrades i två halvtimmesblock och en ny slot på en halvtimme bildades klockan 21.30. Samma år började också utsändningar av temalördagar där man fördjupade sig inom ett visst område, som ett alternativ till underhållningen i SVT1.

Den 10 januari 2005 försvann hallåorna från SVT2. Istället började korta filmer med förinspelade speakerröster användas. Oftast är det samma hallåa i SVT1 som är speakerröst i SVT2. Speakerrösterna i SVT2 spelas in dagtid och spelas därefter upp vid de olika programmen.Under 2008 började Eva Hamilton introducera an ny kanalstrategi där SVT2 hade ett tydligt fokus på kultur, samhälle, kunskap och fakta. Den 25 augusti 2008 flyttade SVT2:s förkvällsprogram mellan 18.00-19.30 till SVT1. Här ingår Rapports 18-sändning, de regionala nyhetssändningarna klockan 18.10 och 19.15, Kulturnyheterna samt Gokväll och fråga doktorn. Istället sänds kunskapsrelaterade program mellan 18.00-20.00, däribland frågesporten Vem vet mest?.Den 1 november 2010 började även SVT2 sända i HD. SVT2 HD sänder samma utbud som SVT2.

SVT2 är en del av Sveriges Televisions verksamhet och finansieras därigenom av den obligatoriska TV-licensen. 2009 är TV-avgiften i Sverige 2 076 kronor om året eller 173 kronor i månaden. Public service-bolagen SVT, SR och UR har en årlig budget p närmare 6,7 miljarder kronor. Det motsvarar 18,6 miljoner kr per dygn.SVT2 omfattas av samma avtal om distribution som omfattar SVT1. Från början fick SVT2 inte plats i det digitala marknätet, men redan innan sändningarna hade startat utökades sändningsutrymmet och det blev plats även till SVT2. Utmärkande för SVT2 är att det är tekniskt möjligt att dela upp kanalen p elva regioner. Det möjliggjorde utsändning av regionala nyheter. SVT1 saknade den möjligheten i det analoga nätet.SVT2:s programutbud är i regel mer nischat än SVT1:s. Bland annat sänds de flesta kulturprogrammen, program riktade till minoriteter såsom finsktalande, samer och hörselskadade, vissa samhällsprogram, en del independentfilm samt Utbildningsradions kvällssändningar i SVT2. UR:s förmiddagssändningar på vardagar i SVT1 flyttades från den 18 januari 2010 till SVT2 för att morgonprogrammet Gomorron Sverige utökade sin programtid.

Den 5 mars 2012 infördes ny grafik för SVT1, SVT2, SVT24 och Kunskapskanalen som skapats av New York-byrån Trollbäck + Company. I samband med detta började man istället med förinspelade röster, prata live innan programmen. Ljudföretaget Antfood, också New York-baserat, skapade musik för alla kanalerna.

Några av SVT2:s mest populära program är A-ekonomi, Agenda (21.15 sön), Aktuellt (21.00 sön-fre), Babel (20.00 sön), Hockeykväll (22.10 tors), Stina om?, Studio Pop, Sången är din, Vem vet mest? (19.00 mån-fre), Vetenskapens värld (20.00 mån), samt Vetenskapsmagasinet.


Klicka här för att titta på kanalen!

Svenska TV kanaler

Se kanal SVT2 | Streama svensk TV

Se SVT2 TV utomlands - svensk VPN
Lägg till en TV-kanal

Här kan du skicka ett meddelande till oss om en TV-kanal saknas. Var vänlig att först titta igenom alla kanaler. Vi har de flesta redan i vårt system. Tryck på respektive flagga och land, där hittar du alla våra samlade kanaler.
Om du trots allt inte hittar din kanal, skicka gärna ett meddelande till oss.
Din förfrågan har skickats iväg. Tack för ditt meddelande.

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.