Se kanal Kunskapskanalen | Streama svensk TV
SE USA UK DE FR NL PL BR AU IT CA ES CH HK AT

Detta är bara ett litet urval av alla kanaler vi erbjuder. Tryck på en flagga ovan för att se respektives lands TV kanal.Kunskapskanalen

Kunskapskanalen är en TV-kanal från Sveriges Television (SVT) och Utbildningsradion (UR) som sänder dokumentärfilm, utbildningsprogram och liknande. Kanalen sänder även sportevenemang och det är dessa som är kanalens mest sedda program.

Kanalen har haft mycket svårt att attrahera några större tittarskaror trots en omfattande distribution i samtliga operatörers basutbud. Kanalen kan idag ses av närmare 70% av befolkningen men hade 2014 en tittartidsandel på bara 1,0% och en daglig räckvidd på 3,8%. Tittartidsandelen kan jämföras med de kommersiella kanalerna med motsvarande profil (men som inte sänder sport), TV4 Fakta och Discovery Channel med 0,9% respektive 1,2%.

Kunskapskanalen distribueras idag i samtliga operatörers basutbud vilket gör att runt 70% av befolkningen har teknisk möjlighet att titta. Det betyder dock inte att de tittar i praktiken. Från början fick inte kabelnäten omvandla kanalen till analoga signaler, men detta ändrades efter ett par år då SVT förstått att kanalen hade försvinnande få tittare.

Från mitten av 2005 distribueras kanalen analogt i kabelnätens basutbud hos Com hem, UPC och Tele2Vision. De analoga sändningarna har inneburit en kraftigt ökad penetration, fullt jämförbar med den för TV3 och Kanal 5. Det samma gäller även SVT24 som också vuxit kraftigt i penetration sedan sommaren 2005. Kunskapskanalen sänds fritt i det digitala marknätet och i många kabelnät. Sändningarna via satellit från Viasat och Canal Digital kräver ett programkort men är i övrigt gratis.

Kritik riktades mot att kanalen inte var fritt tillgänglig i kabelnäten. Kabelbolagen motiverade sina avgifter med att de är tvungna att betala upphovsrättavgifter till Copyswede för att sända kanalen. Den 1 juli 2005 trädde ett avtal mellan SVT och UR samt Com Hem och UPC i kraft som innebar att Kunskapskanalen skulle sändas utan kostnad i kabelnät.

I september 2007 var dock ett stort antal hushåll - som tidigare varit kunder hos UPC - fortfarande tvungna att betala för att kunna se både Kunskapskanalen och SVT24, trots avtalen mellan Comhem och SVT respektive UR.

Kunskapskanalens sändningar finns även tillgängliga via SVT Play och UR Play.

 

Program

    Mera kultur

    Mera om världen

    Vetenskap

    Världen

    Television

    Mera historia

    Välfärdsstaten

    Mera vetenskap

    Mera natur

    Garagefilm

    Diktator eller morsa

    Living Room

 

Programledare

    Jarl Alfredius

    Nils Chöler

    Chris Forsne

    Ulrika Hjalmarson

    Marika Griehsel

    Andreas Ibohm

    Marie-Louise Kristola

    Carina Lindskog

    Lena Liljeborg

    Lena Malmström

    Emil Nikkhah

    Johan Pihlgren

    Keith Foster

    Isabella Grybe


Klicka här för att titta på kanalen!

Svenska TV kanaler

Se kanal Kunskapskanalen | Streama svensk TV

Se Kunskapskanalen TV utomlands - svensk VPN
Lägg till en TV-kanal

Här kan du skicka ett meddelande till oss om en TV-kanal saknas. Var vänlig att först titta igenom alla kanaler. Vi har de flesta redan i vårt system. Tryck på respektive flagga och land, där hittar du alla våra samlade kanaler.
Om du trots allt inte hittar din kanal, skicka gärna ett meddelande till oss.
Din förfrågan har skickats iväg. Tack för ditt meddelande.

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.