BLOG

Hur är jag lättast anonym på nätet?

Hur är jag lättast anonym på nätet?

Hur är jag lättast anonym på nätet? Det är år 2017 och allt fler inser idag att integritet online är ett måste (eller åtminstone mer medvetna). Det är oerhört viktigt att skydda sina p...

Läs mer
Svensk TV i utlandet - VPN med ChillGlobal

Svensk TV i utlandet - VPN med ChillGlobal

Att kunna titta på SVT Play även under semestern utomlands är ingen dum idé och är ibland ett måste för de som bor och lever utomlands. De flesta strömningstjänster använder något som ...

Läs mer
Användarrecension Rachel från Berlin

Användarrecension Rachel från Berlin

Namn: Rachel  Ålder: 36  Land: Tyskland  Yrke: Produkt designer  Kan du berätta lite om dig själv?  "Jag heter Rachel och jag är en amerikansk tjej från Washington, DC. Efter highsc...

Läs mer
Hur du streamar 2017 Oscars-nomineringar

Hur du streamar 2017 Oscars-nomineringar

De 89:e nomineringarna i ordningen för Oscarsgalan 2017 har redan presenterats, vilket betyder att det är hög tid att komma ikapp med din streaming! Här hittar du all information om hur du streamar alla Oscars nominering...

Läs mer
...
8

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.