BLOG

Titta på svensk TV utomlands

Titta på svensk TV utomlands

Så du har bokat en resa utomlands under jullovet eller kanske bor du till ock med utanför Sverige i någon exotisk del av världen. Det är dock ingen anledning till att du inte surfa in på Internet-TV och titta p...

Läs mer
Hur vet man om ens dator har blivit hackad?

Hur vet man om ens dator har blivit hackad?

Data hacking har funnits sedan tidernas begynnelse eller åtminstone sedan den första datorn såldes. Ursprungligen var de enkla påhitt av ungdomar med mycket ledig tid och stor fantasi. Men med tiden har data hacking f...

Läs mer
Hur man ändrar sin IP- adress utomlands

Hur man ändrar sin IP- adress utomlands

Letar du efter ett enkelt sätt att bli anonym online och få obegränsad tillgång till vilken sida som helst? Vi har lösningen! Låt oss gå till botten med hur man ändrar sin IP-adress utomlands! En IP-...

Läs mer
Hur kan jag skydda mig mot identitetstjuvar

Hur kan jag skydda mig mot identitetstjuvar

Var och varannan dag hör man om hackade konton och konfidentiell data som stulits på nyheterna. Det finns flertal bedrägerier online som leder till förlust av personuppgifter. Användarnamn, lösenord, kreditkort...

Läs mer
7 TV-serier du inte får missa i höst

7 TV-serier du inte får missa i höst

Det är nu officiellt höst! Vilket innebär att du kan mysa ner dig i soffan med en kopp te i din onesie  och framför allt njuta av nya säsonger av riktigt bra TV-serier med några nya tillägg. Vi har j...

Läs mer

Titta på Svensk TV & 500+ internationella kanaler gratis

Titta på alla svenska kanaler samt hundratals internationella TV kanaler över hela världen. ChillGlobal fungerar perfekt till Netflix, BBC, Facebook, YouTube, NBC, Amazon, eBay, Sky Go, Hulu, Spotify, ABC, SVT, TV4, och många många fler TV kanaler och webbsidor.

Vad är VPN?

En VPN-tunnel är en krypterad anslutning mellan två punkter på ett öppet nätverk (vanligtvis internet). VPN-tunnlar har länge använts av företag för att låta anställda nå kontorsnätverket hemifrån på ett säkert sätt. När en anställd ansluter från sin hemdator till företagsnätverket, skapas en krypterad tunnel från datorn till VPN-servern. Tunneln gör att ingen utomstående kan se innehållet i trafiken som skickas även om trafiken går över öppna internet. Internetleverantören kan se mängden data som skickas till och från den anställdes hem, men inte vad datan består av.

Vad är en Proxy?

En proxyserver är en dator som erbjuder en tjänst för att tillåta klienter att göra indirekta nätverksanslutningar till andra nättjänster. En klient ansluter till proxyservern och begär en anslutning, fil eller annan resurs tillgänglig på en annan server. Proxyn svarar tillbaka antingen genom att ansluta till den angivna servern eller genom att servera den från en cache.

Surfa med Svensk IP Adress

Internet är globalt och för dom av oss som råkar bo i utlandet och vill hålla kontakt med Sverige så är Internet en omistlig resurs.

Med vissa undantag, för faktum är att ett antal sidor på åtminstone en annars helt öppen svensk webbsajt är spärrade för alla som bor utanför Sveriges eller i alla fall EU:s gränser. Precis som i vilka diktaturer som helst så får vi inte se vad andra svenskar får se, och det har ingenting med betalning att göra. Vi kan betala hur mycket som helst, webbsidorna är i alla fall spärrade för oss. Vi bor helt enkelt på fel plats.

Så vilka möjligheter har vi att skaffa oss en svensk IP-adress, vilket är vad som behövs, och titta på de förbjudna varorna?

Anonym på nätet

Du är långt ifrån anonym när du surfar på nätet. Utöver ip-adressen tar de sajter du besöker lätt reda på var du befinner dig, vilken sajt du var på innan, vilken webbläsare du använder och en hel del annat, oftast för att kunna leverera en bra upplevelse och riktade annonser.

För att surfa, ladda ned filer, skicka mejl och annat helt anonymt behöver du bara ladda ner vår lilla plugin på 5 sekunder och du får testa helt gratis. Det finns flera svenska, och utländska, företag som erbjuder detta till låga priser, men vi erbjuder tjänsten helt gratis 20h varje månad.

Med hjälp av ChillGlobal minimerar du riskerna för att någon avslöjar din identitet och vad du gör på nätet.