Varför du ska använda en VPN

En VPN eller ett Virtuellt Privat Nätverk är ett intelligent system som döljer enhetens IP-adress där den är installerad. Alltså, när du använder en VPN ser det ut som att du ansluter till Internet från någon annanstans än där du egentligen är.

VPN är ett känt och pålitligt verktyg för att skydda användares integritet när man surfar på Internet. Men det finns så många fler anledningar till varför du ska använda en VPN!

Billigare flygbiljetter, se din favorit-tv-serie live utomlands - det finns massor av möjligheter där du kan njuta av fördelarna med virtuellt privat nätverk.

ChillGlobal VPN dirigerar din Internettrafik via fjärrservrar och döljer din faktiska IP-adress. Det betyder att ingen, inte ens din Internetleverantör, kan se vad du gör och varifrån du surfar på Internet. Det enda som syns är adressen på VPN-servern du är ansluten till. Tufft läge för alla som försöker snoka reda på dina aktiviteter, ha!

Men ChillGlobal gömmer inte bara din IP, den låter dig också undvika geografiska begränsningar, buffering och flera andra coola saker som du förmodligen inte ens tänkt på. Här är vad ChillGlobal kan göra för dig:

1. Få tillgång till dina favoritsidor utomlands

En sak som du kanske saknar ibland när du reser eller bor utomlands är din favorit-tv-show. Kanske var du i mitten av en ny säsong, eller kanske kommer ett nytt avsnitt att sändas precis när du är borta. Tyvärr är du säkert väl medveten om att när du befinner dig utomlands kommer vissa av dina favoritsidor för streaming som Netflix eller HBO Now inte vara tillgängliga 

ChillGlobal hjälper dig på ett säkert sätt att kringgå restriktioner och censur. Om du till exempel är ute och reser men inte vill missa ett avsnitt av din favoritprogram, välj bara en av våra servrar som finns i ditt hemland. Här kan du läsa mer om varför vissa webbplatser är begränsade och hur man låser upp dem.

2. Spara pengar på flyg, hotell och biluthyrning

Visste du att ChillGlobal kan hjälpa dig att boka en billigare semester? Du har säkert hört talas om att du rensa dina cookies och surfa i inkognitotillstånd? Men tricket för att spara pengar är att få det att se ut som om du surfar från ett land där priserna är lägre. Om till exempel biljetterna till önskad destination är billigare när de bokas via en tysk webbplats istället för Sverige, väljer du bara en ChillGlobal-server i Tyskland. Lätt som en plätt - bokningswebbplatsen kommer att tro att du surfar från Tyskland, samtidigt som du planerar din semester bekvämt hemma på din soffa i Sverige.

3. Surfa säkert på offentlig Wifi

Offentliga Wi-Fi-nätverk har ofta dålig säkerhet. Hackers använder osäkrade WiFi-anslutningar för att sprida skadlig kod. Om du byter ut filer kan hackers installera skadlig programvara på din dator, ibland utan att du ens märker det, tills det redan är för sent. På så sätt får en hackare tillgång till all information: konfidentiella e-postmeddelanden, kreditkortsuppgifter eller åtkomstdata för sociala nätverk. När en hackare har den här informationen kan de när som helst få åtkomst till dina system.

Med ChillGlobal är all din data krypterad och skyddar din Internettrafik så att du säkert kan ansluta till en offentligt Wi-Fi-hotspot på en flygplats eller ditt favoritkafé. Me en svensk VPN installerad ser det ut att du surfar från en annan plats och ingen har tillgång till din personliga information och du är också skyddad om du använder offentlig WiFi för att titta på svensk TV utomlands.

4. Undvik prisdiskriminering

Du kommer att märka att priserna på flygbiljetter, biluthyrning och hotell kan skilja sig oerhört beroende på land! I grund och botten betyder det att vi alla ( helt ovetande) är offer för online prisdiskriminering, men med ChillGlobal kringår du dessa irriterande geoblockeringar som ger dig tillgång till alla 15 länder. Även online shopping från Amazon eller Asos kan göra en stor skillnad. Inte bara i pris, men också i deras produktval. Åter igen hänger allt på din IP-adress!

5. Missa aldrig din favoritsport eller match 

När din kabel-TV inte erbjuder sportevenemanget du vill titta på på grund av tv-kanalbegränsningar eller du föredrar att kommentatorerna talar ditt modersmål, ja då är ChillGlobal lösningen för dig!

Visste du att med ChillGlobal kan du streama alla dina favoritsporter live från var som helst i världen? På grund av sändningsrättigheter har många kabelföretag geo-begränsat sina medier och live streaming så att de endast kan nås inom landet där det sänds.

Med ChillGlobal smart plugin för Firefox eller Google Chrome undviker du irriterande popup-fönster och felmeddelanden som säger att innehållet du vill visa är inte tillgängligt för platsen där du befinner dig. Olikt något annat verktyg eller program är ChillGlobal lätt att installera och använda: Ingen tech-kunskap krävs! Vi gillar att hålla saker lätt och enkelt.

Vi erbjuder en månads fri användning av 20 timmar (registrera dig med bara din e-postadress)! Om du behöver mer ChillGlobal användartid kan du välja mellan ett av våra paket.

Gillade du bloggen? Kolla in och GILLA vår Facebook-sida


Dela detta inlägg om du gillar det:) :)