Varför behöver jag att dölja min IP-adress?

Internet Protocol eller IP-adress är din unika adress för din dator på internet. Denna adress består av fyra nummer som visar din domän, nätverk, sub-nätverk och värddatorn (host). Varje gång du använder Internet är din IP-adress synlig för alla webbsidor du besökter.

 

Varför bör dölja din IP-adress?

Internet kan vara en knepig plats! Även de mest försiktiga användarna kan bli offer för identitetsstöld eller helt ovetandes mottagare av skadlig programvara. Därför är det bästa sättet att skydda dig själv och din dator från hackers att hålla din IP-adress privat. Din IP-adress innehåller fragment av information om din dator, vilket operativsystem man använder och dess lokalisering. Erfarna hackers och cyberbrottslingar kan använda IP-adresser för att ta reda på vilka portar i ditt system som är oskyddade och använda dessa som ett sätt att hacka sig in dina filer.

 

Tre Fördelar med att dölja din IP-adress

 1. SÄKERHET: Den främsta anledningen till att dölja din IP-adress är att hålla datorn säker från nätverk, hackers och phishing-försök. När din IP är osynlig är du inte längre i riskzonen för potentiella hot.

 2. INTEGRITET: Håll dig gömd så webbplatser inte kan spåra och övervaka dina onlineaktiviteter. De flesta tracking system kommer inte att skada din programvara, men du vill inte att information om ditt beteende online hamnar i fel händer. Att hålla din IP privat kommer därför även bidra till att minska irriterande pop-up reklam och riktade marknadsföringskampanjer.

 3. ÅTKOMLIGHET: Om din datorn är en del av ett nätverk som har begränsad åtkomlighet, eller om du surfar från en geografisk plats med blockerad tillgång, kommer en dold IP-adress göra så att kan du surfa på internet helt fritt. Världen är din!

 

Hur att döljer du din IP-adress?

 Det finns en mängd olika verktyg och tjänster som du kan använda för att dölja din IP-adress, vissa är bättre än andra. Ett enkelt alternativ för att dölja din IP-adress är att använda ett offentligt Wi-Fi. Din IP-adress följer inte med dig när du är hemifrån, så genom att ansluta till offentliga nätverk (till exempel på ett kafé eller på en station) får du automatiskt IP-adressen för det nätverket istället. Fast även om din IP-adress då blir en annan,  så är den offentliga aspekten av anslutningen fortfarande en risk för hackers - undvik därför hantering av känsliga uppgifter när du använder offentliga WiFi.

Dock är de säkraste sättet att dölja din IP-adress att använda en proxy eller VPN-server. Naturligtvis finns det massor av webbaserade proxyservrar tillgängliga att använda på nätet, som inte kräver att du installerar någon programvara på din dator. Om du bara vill dölja din IP-adress för en kort tid, kan detta vara ett bra alternativ. Nackdelarna med att använda gratis tjänster är att de tenderar att vara långsamma och generar  ytterligare popup-reklam.

För en snabb och pålitlig service, är det bästa alternativet att använda ett smart-plugin verktyg: som ChillGlobal som inte kommer påverka din hastigheten för ditt internet. ChillGlobal använder sina egna servrar i vart och ett av de deltagande länderna. Dessutom ger ChillGlobal dig ytterligare integritet, eftersom all din information förblir privat. ChillGlobal sparar inte din information, du kan därför surfa på internet helt anonym.

Nu när du vet allt detta, är det dags att sätta igång! Men först, anmäl dig till att prova ChillGlobal gratis här. ChillGlobals smart-plugin för Firefox webbläsare (snart även för Chrome!) tar upp noll plats och hämtas och installeras på 20 sekunder (dvs. för icke-IT-nördar) testa 20 timmar gratis per månad. Ingen kreditkortsinformation behövs, bara din e-postadress och du är redo för take-off. Så fort du gjort detta, kan du upptäcka online-innehåll från alla våra 15 deltagande länder, oavsett vart du befinner dig. Till exempel, om du har betalat för Netflix hemma, kommer du att kunna ansluta och få tillgång till ditt konto oavsett var du är! Din IP-adress ändras och blir krypterad, och omdirigeras via våra supersnabba Chillglobal servrar som finns på plats i varje deltagande land: FRIHET!

 

GILLA och kolla in CHILLGLOBALs Facebook-sida


Dela detta inlägg om du gillar det:) :)