Vad är phishing?

Metoderna för att snoka reda på vår privata data har avancerat snabbare än någonsin och det är svårt att ligga steget före! Det har skett en global ökning av identitetsstöld - ingen dator är längre helt säker. Det är dags att sätta ner foten och lära dig var farorna lurar och hur man skyddar sig och surfar anonymt.

De mest populära teknikerna för datautvinning är phishing e-post. Denna taktik fortsätter att lura människor att avslöja sina personuppgifter i en alarmerande takt.

ChillGlobal VPN skyddar din dator från att hackas.

VAD ÄR PHISHING EMAIL?

Phishing eller nätfiske på svenska är e-postbedrägeri som är utformad för att stjäla din identitet. Hackare blir mer och mer kreativa för att få tillgång till vår privata information. De vet att den är värdefullt och dessto mer angelägna om att dra nytta av den. De mest framgångsrika phishing-e-postmeddelandena är vanligtvis maskerade för att se ut som om de kommer från en känd eller ansedd källa. Som till exempel Apple ID eller din bank.

Ett phishing-e-postmeddelande kommer att försöka lura dig om att klicka på en skadlig länk eller avslöja din personliga information. Du är helt övertygad om att ditt antivirusprogram skyddar dig eller att du aldrig kommer att öppna ett misstänkt e-postmeddelande. Men phishing metoderna är sluga och fler och fler människor luras av dem- fler än vad du förväntar dig. Var på din vakt, så här skyddar du dig!

HUR MAN IDENTIFIERAR OCH UNDVIKER PHISHING?

1. Lita inte på spamfilter för e-post. Många e-postleverantörer blockerar e-post och användare genom att skicka dem till skräppostmappen. Men väl i din spam mapp finns det flera smarta sätt som kan bryta igenom detta skydd.

2. Kontrollera e-postadressen. Du kan upptäcka ett misstänkt email bara genom att titta på namnet på e-postadressen. Om du ser att Johnny Depp eller Beyoncé skickar ett mail till dig - chansen är då ganska stor att att e-postmeddelandet kan vara ett click-bait ..

3. Tänk två gånger innan du öppnar ett e-postmeddelande eller bilaga. Om din nyfikenhet tog över och du trots allt öppnade det misstänkta e-postmeddelandet, var uppmärksam på att att inte klicka på några länkar i meddelande då det kan det smitta din enhet med virus.

Numera är phishing-e-postmeddelanden mycket komplexare än de brukade vara. Borta är de dagar då en avlägsen släkting skrev in dig i sitt testamente. Phishing-e-post kan nu ta formen som skatteverket eller från dina vänner. Tänk på att alltid vara försiktig med länkarna - de kan leda till falska webbplatser och lura dig för att skriva in dina personuppgifter eller ladda ner ett virus.

4. Är e-mailet dåligt stavat? Hackare som har bråttom att stjäla saker missar ofta saker som stavningskontroll. Om det finns stavfel i e-postmeddelandet, är detta en bra anledning till att tvivla på dess äkthet.

5. Vem är det skickat till? Ett företag som behöver dina personuppgifter adresserar e-postmeddelandet med ditt fullständiga namn. Det finns anledning att bli misstänksam om mailet har ofullständig eller udda information.

6. Installera ChillGlobal VPN på din dator. Ett VPN verktyg skyddar inte din inkorg från skadliga e-mail. Men det kommer att skydda din dator mot identitetstjuvar. Medan du använder ChillGlobal är ditt system dolt bakom flera VPN-servrar och som ett resultat är din identitet 100% säker.

Vad väntar du på? Ladda ner vår smart plug in för Firefox eller Google Chrome redan idag!


Dela detta inlägg om du gillar det:) :)