Så håller du dina barn trygga på Internet

Numera föds barn nästan med en padda i handen. En mobil eller an iPad kan vara en oändlig källa till underhållning och en stor hjälp för några få minuters lugn och ro utmattade föräldrar. Men kom ihåg, de små surfar på World Wide Web och har tillgång till att uptäcka saker som vi antagligen inte hade någon aning om när vi var i deras ålder.

Barn är numera så tekniskt kunninga och kan komma över innehåll och internettroll på ett ögonblick om vi inte är försiktiga. Oavsett om vi vill eller inte kommer våra barn att ha tillgång till internet och det är upp till oss att lära dem hur man använder dem klokt och säkert.

Precis som i verkliga livet finns det faror som lurar runt hörnet och därför är det mycket viktigt att vissa grundreglerna sätts.

1. Surfa anonymt

Din personliga identitet online kan enkelt spåras av din IP-adress (den unika numeriska protokolladressen som varje enhet som är ansluten till internet känns igen med).

För att skydda dina barn online och skydda dem från att enkelt identifieras av hackare, stalkers eller andra digitala troll, är ChillGlobal VPN den bästa lösningen! ChillGlobals smart plugin-verktyg kommer att gömma dina barns IP och de kommer istället att omdirigeras av proxies genom supersnabba ChillGlobal-servrar som finns på plats i varje deltagande land. Dina barn kommer att vara anonyma och oidentifierbara online. Lär dina barn att surfa på nätet endast med ChillGlobal aktivt, vilket också skyddar din dator från att bli hackad.

Det är också klokt att lära dina barn att inte dela personuppgifter online, t.ex. sitt fullständiga namn, adress, e-postadress, telefonnummer eller födelsedatum. Samma sak gäller utomlands om dina barn tittar på svensk TV.

2. Prata inte med främlingar

Vi vet alla och har lärt sig att inte prata med främlingar. Det kan låta hårt, men det är den säkraste försiktighetsåtgärden mot potentiellt farliga människor.

Denna enkla regel gäller även online, lär barnen att bara använda internet för att chatta med de personer de känner, som vänner, familj eller klasskamrater.

3. Använd alltid uppdaterad programvara

Både för antivirus, sociala medier eller webbläsare är uppdateringar alltid att rekommendera, eftersom de innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar  så att du skyddas online.

4. Saker är inte alltid vad de verkar vara

Många saker på nätet är bara tricks för att du ska klicka där, en täckmantel för virus eller skadlig kod. ChillGlobals VPN förebygger detta. Lär dina barn att vara försiktiga med vad de klickar på online.

5. Var involverad

Håll ett öga på dina barns onlineaktivitet. Deras sociala medier-vänlista kan till exempel avslöja potentiellt farliga människor.

Du och dina barn kanske tänker att det som postas på sociala medier bara kommer att vara tillgängligt för vänner eller under ett begränsat antal timmar, men kom ihåg att ingenting verkligen försvinner på Internet. Dela bilder och kommentarer med försiktighet för att undvika att dina eller andra barn blir generade, skrattade åt eller kanske till och med mobbade för.

Upptäck den bästa VPN online med ChillGlobal och försäkra dig om att dina barn är trygga på internet 

ChillGlobal smart plugin för Firefox eller Google Chrome skyddar din dator från att hackas.

Till skillnad från någon annan tjänst eller program är ChillGlobal lätt att installera och använda: Ingen speciell teknisk kunskap krävs! Vi tycker om att hålla saker lätt och enkelt. Läs mer om Svensk VPN och hur den funger.

Och inte nog med det, du får 20 timmars GRATIS användning per MÅNAD. Inga kreditkortsuppgifter behövs, bara din e-postadress! Ladda ner ChillGlobal nu!


Dela detta inlägg om du gillar det:) :)