Är det olagligt att använda VPN?

VPN är kraftfulla saker det är ett som är säkert. De hjälper till och med att skydda din integritet från statens egna övervakning. Men frågan är, är det olagligt att använda ett VPN? De flesta länder runt om i världen tillåter användning av VPN, men det kan skilja beroende på vilket land du befinner dig i! Läs vidare för mer information om det är olagligt att använda en VPN-tjänst där du är.

Bör det vara olagligt?

En VPN är varje regerings.  som litar på online-övervakning eller censur för att spionera på potentiella förövare, värsta fiende. Det beror på att en pålitlig VPN som ChillGlobal hjälper sina användare att surfa 100% anonymt online - genom att skydda din IP-adress online från både myndigheter och Internetleverantörer.

Som resultat av detta förbjuder vissa länder användningen av VPN genom att hävda att de används för brottslig verksamhet. Andra gör helt enkelt VPN-tjänster olagliga. I båda fallen är dock syftet detsamma - att hindra människor från att surfa fritt på Internet som det var tänkt från början.

Ta påstående att VPN bara används för kriminell aktivitet till att börja med. En VPN har så många mer olika positiva användningsområden än negativa. Nästan alla VPN-användare anger att de använder en VPN nästan varje dag ALLA dagar i veckan - vilket inte vore speciellt troligt om det först och främst var ett verktyg för brottslingar.

Här är några av de bästa användningsområdena för ChillGlobal VPN:

• Ser till att du surfar säkert när du använder offentlig WiFi

• Åtkomst till geo-blockade webbplatser och tjänster i andra länder eller hemifrån när du befinner dig utomlands.

• Håller dig säker och privat när du söker efter information eller kommunicerar känsliga ämnen.

• Undviker prisdiskriminering.

• Surfa på internet 100% anonymt 

I vilka länder är VPN olagligt?

VPN är lagliga i de flesta delar av världen. Den snabba tillväxten av VPNs för själ som säkerhet, integritet och internetfrihet är ett relativt nytt fenomen; många länder kanske inte ännu införskaffat några lagar som reglerar användningen, men det är mycket troligt att de fortfarande planerar att göra det.

"The Great Firewall" i Kina

Man kan kalla den ”kinesiska branväggen" för pionjär inom internetcensur i världen. Alla VPN-tjänster som används i Kina måste uppfylla en lång rad statliga föreskrifter.

Tyvärr är det många delar som är rätt luddiga och gör det rätt svårt att förstå Kinas VPN-lagar. Med flit kanske? Huruvida en VPN är olaglig för dig i Kina beror på vem du är och vart du kommer ifrån. Fram tills nu har vi ännu inte hört talas om expats eller resenärer som upplever allvarliga problem vid användning av VPN i Kina. Mer information om vilken som är den bästa VPN-tjänsten i Kina hittar du här.

ChillGlobal VPN

Genom att använda en VPN-tjänst som ChillGlobal är allt du gör privat och omdirigeras av proxies (inget sätt att bestämma din webbadress) via ChillGlobal-servrarna. Snabb och säker anslutning utan onödig datalagring.

Vi erbjuder en månads GRATIS användning av 20 timmar (registrera dig med bara din e-postadress)! Om du behöver mer ChillGlobal-användartid kan du välja mellan ett av våra paket. Genom att använda EN Svensk VPN sparar du också stort på shopping online, biluthyrning och hotell etc. Och det är inte allt! Du får även tillgång till all Svensk TV precis som hemma! 

Gilla oss på facebook!


Dela detta inlägg om du gillar det:) :)