National Cyber Security Awareness Month

I det här blogginlägget vill vi betona vikten av nationell cybersäkerhet and dela dom 5 största hackningarna i år!

Oktober är månaden för National Cyber Security Awareness (nationell cybersäkerhet) i syfte att öka medvetenhet och kunskap om vikten av it-säkerhet och din integritet online. I och med internet och det stora utbudet av elektroniska och mobila enheter och ännu bredare utbud av chatt, messenger-appar och sociala medier spelar en stor roll i vår dagliga liv,  blir det blir mer och mer viktigt att skydda sina personuppgifter på nätet.

För att betona exakt hur viktigt har vi satt ihop en lista över årets 5 mest otroliga hackningar. Från infiltrering av online email plattformer till politiska skandaler. Det är rätt svårt att greppa, men hittills har årets IT-säkerhet har-varit helt katastrof. Läs och chockeras, du kommer inte tro det är på sanning!

1. Ryska underrättelsetjänsten hackar de nationella demokratiska konvetet

Före valet i november, rapporterade den amerikanska demokratiska presidentkandidaten Hillary Clinton till pressen att ryska underrättelsetjänster har hackat sig in den demokratiska konvetets datorer.

"Vi vet att ryska underrättelsetjänster hackat sig in DNC och vi vet att de arrangerade en hel del av  publiceringen av dessa e-postmeddelanden. Vi vet också att Donald Trump har visat en mycket oroande vilja att backa upp Putin, för att stödja Putin," anmärkte Hillary Clinton i en intervju med Fox News.

Medan Clinton spekulerade i om  detta var ett försök att läcka DNC e-post och påverka valet, uppmuntra Trump ryssarna att snoka reda på de 30.000 saknade e-post meddelandena från Clintons tid i det amerikanska utrikesdepartementet. För att sedan en insistera på att hans kommentarer endast var tänkt sarkastisk.

 

2.Yahoo! Rapporterar intrång i över 500 miljoner användarkonton 

I det största dataintrånget i historien, har Yahoo nyligen rapporterat att mer än 500 miljoner Yahoo-användare konton har läckts när data stals från företaget år 2014. Nya rapporter avslöjade att mellan 1 till 3 miljarder av att personlig information kan vara stulen

I den stulna användarkonto-informationen kan namn, e-post, telefonnummer, födelsedatum, lösenord och även säkerhetsfrågor och svar ha ingått. OOPS. Ändra lösenord är lätt som en plätt, men "din mors flicknamn?" Inte så lätt!

Yahoo! Har fortfarande inte  förklarat hur detta dataintrång har kunnat inträffat, men nya rapporter visar att bristen på investeringar i viktiga säkerhetsåtgärder kan vara roten till problemet.

 

3. Pippa Middleton personliga iCloud hackad

Inte ens det Brittiska kungahuset går säkert när det gäller cyber hot. För bara några veckor sedan rapporterade media att hertiginnan Kate Middleton´s syster, Pippa Middleton, upplevt en mycket obehaglig invasion av sitt privatliv när hennes iCloud-konto blev hackat. Omkring 3000 privata bilder av Pippa har stulits från hennes konto och den anonyma hackaren kräver $65.000 från hertiginnan av Cambridge, Kate Middleton i lösensumma.

De privata bilderna, intima bilder av Pippa och hennes fästman och personliga familjefoton med hertiginnan och hennes barn prins George och prinsessan Charlotte skickas runt till olika media.

Efter att tidningen The Sun tog emot och avvisade ett erbjudande att köpa två av bilderna och rapporterade sedan händelsen till polisen. Scotland Yard har nu startat en undersökning.

Nästan samma sak hände 2014, när en hacker tog sig in iCloud konton från kända personer: såsom Jennifer Lawrence, Kate Upton, Rihanna och Kim Kardashian och deras nakenbilder läckte ut över Internet.

 

4. Sydkoreas militär cyber kommando hackade

Sydkorea rapporterade att deras militära cyberkommando-central STI blivit hackat efter de upptäckt en skadlig kod i systemet. Koden var riktad mot en server som installerats för att ge extra säkerhet för militära datorer anslutna till Internet.

Det är oklart vem som ligger bakom planteringen av koden, men naturligtvis är Nordkorea den misstänkte. Deras cyber krigförings-byrå, Unit 121, är känd över hela världen och består av en grupp högutbildade hackare.

 

5. Dropbox hackning leder till läckage av 68 miljoner användarlösenord

Dropbox är den största plattformen för "säker" fillagring och delning, men även de blev drabbade av cybersäkerhets intrång.

I år rapporterades det att data stulits och hade läckts ut i ett inbrott 2012 , som innehöll krypterade lösenord och e-post från ungefär två tredjedelar av plattformens användare.

 

Moralen av berättelserna ovan: ta inte så lätt på att skydda ditt lösenord!

Så detta var vår lista över de fem största hackningarna i år. Knappt behöver det tilläggas att dessa hot allvarliga och cybersäkerhet är därför oerhört viktigt. Kryptera och säkra, är lösningen!

ChillGlobal hjälper till att säkra alla dina online-aktiviteter. Prova 20 timmars gratis i en månad! Du kan surfa anonymt på nätet och vi sparar inte något av din data. Du kan läsa massa mer information om integritet online i ChillGlobals blogg här. Vill du hålla dig uppdaterad med senaste viktiga nyheterna om it-säkerhet och få användbara tips för hur du skyddar dig på nätet? Följ oss på Facebook och Google+.

 

Happy ChillGlobal, happy safe surfing!


Dela detta inlägg om du gillar det:) :)