Hur vet man om ens dator har blivit hackad?

Data hacking har funnits sedan tidernas begynnelse eller åtminstone sedan den första datorn såldes. Ursprungligen var de enkla påhitt av ungdomar med mycket ledig tid och stor fantasi. Men med tiden har data hacking förändrats och mer sofistikerade verktyg används nu och mycket mer skada kan eventuellt ske. Anfall på större organisationer för att stjäla känsliga användardata är nu något vi hör om nästan varje dag.

Inte bara stora företag faller offer för datahackare, alla internetanvändare står numera  inför mer allvarliga hot idag än vad de brukade göra tidigare. Det har blivit så vanligt att nästan allas dator äventyras minst en gång i sina liv.

Så frågan är hur vet du om ditt dator har blivit hackad?

HUR VET MAN ATT ENS DATOR HAR BLIVIT HACKAD

1. Återkommande popup – fönster. Det här är vanligast orsaken många råkar utför. Du börjar se återkommande popup-fönster i webbläsaren medan du surfar på internetsidor som vanligtvis inte spamar popup. Detta är det första tecknet på att din dator har hackats.

2. Lösenord ändras. Dina online lösenord ändras plötsligt; kanske har du fått ett phishing-e-postmeddelande. Hackers skickar ut autentiska e-postmeddelanden som ber användarna att ändra sina lösenord genom att klicka på en länk i mejlet. Hackaren kan sedan få dina personuppgifter och ändra ditt lösenord för att låsa ut dig ur ditt eget konto.

3. Fejk e-postmeddelanden skickas från ditt konto. När ett virus attackerar ditt e-mail konto kan det skicka skumma e-postmeddelanden till alla dina kontakter. Det här är inte en farlig situation i sig och det behöver inte innebära att din dator har hackats. Men om dina kontakter ser ditt namn och din e-postadress har ditt datasystem troligen blivit hackat.

4. Ditt antivirus slutar fungera och kan inte aktiveras igen. Det finns många malware-typer som inaktiverar ditt antivirusprogram och gör så att Task Manager slutar att öppnas korrekt när du försöker. Det här är en verklig signal att din dator har hackats.

5. Oidentifierad programvara installeras. Du hittar programvara på din dator som du inte installerade själv. Vanligtvis kommer det med en annan programvara du installerar manuellt, med ett meddelande som informerar att ytterligare programvara kommer att installeras på din dator.

Bortsett från dessa händelser, klicka aldrig på länkar från okända webbplatser eller tjänster, de är ofta lurendrejeri som är utformade på så vis för att få tillgång till din dator.

Med ChillGlobal får det nödvändig integritetskyddet du behöver för att kunna navigera säkert.

VAD SKALL DU GÖRA OM DIN DATOR HAR HACKATS?

• Ändra lösenord.

• Kör en fullständig antivirusskanning av ditt system.

• Ta bort / avinstallera all programvara som inte har en legitim säljare som leverantör i kontrollpanelen.

• Rensa dina cookies 

• Uppdatera ditt operativsystem, särskilt om det finns nya säkerhetsuppdateringar

• Och viktigast av allt, använd alltid ett VPN-verktyg som ChillGlobal när du surfar på nätet.

Upptäck det bästa VPN online med ChillGlobal och undvik identitetsstöld

ChillGlobal smart plugin för Firefox eller Google Chrome skyddar din dator från att hackas.

Till skillnad från någon annan tjänst eller program är ChillGlobal lätt att installera och använda: Ingen speciell teknisk kunskap krävs! Vi tycker om att hålla saker lätt och enkelt. Läs mer om ChillGlobals VPN och hur den fungerar här.

Och inte nog med det, du får 20 timmars GRATIS användning per MÅNAD. Inga kreditkortsuppgifter behövs, bara din e-postadress! Ladda ner ChillGlobal nu!

Happy ChillGlobal!


Dela detta inlägg om du gillar det:) :)