Hur man tittar på Eurovision 2018

Hur tittar man på Eurovision Song Contest Final 2018 live online?

Eurovision är en av världens största sångtävlingar. Portugal, förra årets vinnare, är detta årets tävlingsvärd och finalen kommer att äga rum den 12 maj i huvudstaden Lissabon på Altice Arena. Ett land kommer att bli vinnare av den 63:e Eurovision Song Contest och totalt kommer 26 nationer att uppträda i finalen. Finalisterna består av värdlandet, de "stora fem" (Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien) och de länder som har tagit sig igenom de tidigare rundorna.

Du antingen älskar eller du hatar det, men Eurovision har återvänt för ytterligare år! För dem som vill se Eurovision Song Contest online, har vi skapat den här praktiska lilla guiden så att du kan se den största och mest kontroversiella musiktävlingen i Europa, var som helst i världen! 

Eurovision har producerat många stjärnor, allt från ABBA till Conchita Wurst. Oavsett vilket land kommer en viss vänlig rivalitet att äga rum mellan sångarna i hopp om att undvika "noll poäng". I år tävlar Benjamin Ingrosso för Sverige me låten ”Dance you off”.

Sverige har vunnit tävlingen hela sex gånger och placerats bland de fem främsta 24 gånger.

1974: Abba "Waterloo"

1984: Herreys "Diggiloo Diggiley"

1991: Carola "Fångad av en stormvind"

1999: Charlotte Perreli (Nilsson): "Take med to your heaven"

2012: Loreen: "Euphoria"

2015: Måns Zelmerlöw: "Heroes"

Den årliga sångtävlingen är älskad av många och börjar med en första semifinal. Det är möjligt att titta på finalen i många länder, men i vissa länder kanske du inte har abonnemang hos nätverket eller tillgång till tv-kanalen där den sänds.

Om du letar efter ett pålitligt och officiellt sätt att se alla Eurovision 2018 live, inklusive semifinalerna och finalen, så har vi lösningen för dig! Ta reda på hur du kan se Eurovision överallt i världen.

Hur man tittar på Eurovision 2018 vartsomhelst i världen

Om du befinner dig utanför Sverige kan du med ett litet verktyg ändra din online-plats och få tillgång till alla program på SVTplay, var som helst i världen!

Nedan hittar du enkla instruktioner om hur du använder ChillGlobal VPN för att se Eurovision 2018 från alla länder i världen.

Med en VPN kan du titta på Eurovision live online, oavsett om du är i Österrike eller Australien, USA, Ukraina eller till och med i Kanada!

Här hittar du mer information om de svenska sändningarna på SVTplay

Vad är en VPN och var kan jag få en?

När du ansluter till internet avslöjar din anslutning din fysiska plats med något som kallas en IP-adress. Detta är unikt för dig vid anslutningstillfället. Med en VPN kan du få en ny IP-adress i ett annat land. För att titta på den svenska sändingen av Eurovision Song Contest på SVT behöver du en IP-adress från Sverige. Med ChillGlobal VPN får du en ny adress på mindre än 20 sekunder.

Du kan enkelt använda ChillGlobal genom att ladda ner ett litet verktyg till din dator. Med ChillGlobal kan du se Eurovision med vårt 1 månads-HELT GRATIS-konto. Men förutom att kunna titta på Eurovision var du vill, kan du också titta på ALLA dina svenska favoritprogram utanför Sverige! Så det kan vara värt att behålla tjänsten lite längre, om du vill.

Men vem vinner?

Resultaten från Eurovision är i allmänhet oförutsägbara. Tack vare ChillGlobal har du nu kunskap om hur du tittar på Eurovision Song Contest online var som helst i världen. Tyvärr kan vi inte förutsäga vinnaren, du får helt enkelt titta, njuta och heja på ditt land för att vinna!

Men enligt organisationen OGAE, en fristående förening av Eurovisionfans i 42 länder, årliga omröstning om vem som vinner blir ställningen följande:

1. Israel 

2. Frankrike

3. Finland 

Sverige slutar på 11:e plats och Norges Alexander Rybak på 20:e plats.

En svensk VPN tillåter dig att titta på både semi- och Eurovision-finalerna samt andra tv-program och sändningswebbplatser som i allmänhet blockeras per region.

Nu när du vet hur du tittar på Eurovision Song Contest online var som helst i världen, kolla in vår hemsida och ta reda på vad mer den bästa VPN-tjänsten kan göra för dig! Ladda ner ChillGlobal nu!

Gillade du bloggen? Kolla in och GILLA vår Facebook-sida


Dela detta inlägg om du gillar det:) :)