Hur man stoppar Facebooks tillgång till din WhatsApp information?

Detta är något som alla bör veta om sitt WhatsApp konto!

WhatsApp planerar att dela sina användares telefonnummer med Facebook. För första gången tillåter meddelanden-appen att de två tjänsterna delar information sedan Facebook köpte den för två år sedan (yes det stämmer, för de som missat detta: Newsflash! Facebook ÄGER WhatsApp).

Det är ganska troligt att det finns något som du inte vet om ditt WhatsApp konto ... Kontot du troligtvis också använder på daglig basis för att prata med dina vänner, familj, kollegor, hemliga älskare, bekanta, etc.

Ta en stund att kolla in inställningarna för ditt WhatsApp konto och stäng av ”dela min info"-rutan. Om du såklart inte känner för att dela dina personliga samtal med Facebook förstås..

Eftersom denna lömska lilla knapp naturligtvis, helt automatiskt i-klickad på "ON" i allas profiler efter WhatsApp gjorde en av sina systemuppdateringar (och du klickade direkt "Godkänn" utan att läsa exakt vad du gav tillstånd till) tillåts nu Facebook att använda din personliga information "för att förbättra dina annonser och produktupplevelse".

"Genom att samarbeta mer med Facebook kommer vi att kunna göra saker som att föra grundläggande statistik om hur ofta människor använder våra tjänster samt bättre bekämpa spam och skräppost på WhatsApp. Och genom att ansluta ditt telefonnummer till Facebooks system, kan Facebook erbjuda bättre vän-förslag och visa dig mer relevanta annonser om du har ett konto med dem ", säger WhatsApp.

Medan innehållet i WhatsApp meddelanden såsom ord och bilder är end- to- end krypterat, vilket innebär att appen inte kan läsa dem, för de dock data om telefonnummer och information om sina användares telefoner och operativsystem.

Det är inte grejen att bli rekommenderad vänner är på något vis är farligt, det är mest bara hela "Big brother ser dig"- känslan som har blivit väldigt obehagligt. Facebook har dock sagt att de inte kommer att visa telefonnummer på Facebook-profiler, utan bara använda uppgifterna för att förbättra sin algoritm för vän-förslag.

Men att godkänna policyn innebär att användaren som har ditt telefonnummer sparad i sin telefon kan börja se din profil dyka upp i olika vänförslag, eftersom Facebook nu kommer att kunna länka ditt telefonnummer till ditt konto.

Det mesta av vårt sociala liv ligger nästan ute där ändå, men är det inte ganska läskigt?! Åtminstone borde man väl göra alla WhatsApp och Facebook-användare medvetna om denna nya funktion, INNAN den genomförs och låta varje användare VÄLJA om de vill dela sin WhatsApp med Facebooks algoritm.

Rimligt väl? Hur som helst, eftersom så inte är fallet, uppstår frågan:

Hur man kan stoppa Facebook från att få tillgång din WhatsApp data?

Lyckligtvis är det ganska lätt (du behöver bara veta om det först. Men det är vad vi är här för!)

I appen gå till >>> inställningar >>> Konto >>> Dela min kontoinformation och avmarkera rutan.

WhatsApp, som sänkte den årliga abonnemangsavgift tidigare i år och sa då att det skulle börja utforska nya intäkter. Kanske innebär detta att de i hemlighet istället säljer dina telefonnummer ...?

Om du gillar vad du just läst och du är nöjd med trixet vi visat dig, betyder det att du bryr dig om din (online) integritet. Och det betyder att du definitivt bör kolla in fler av våra blogginlägg!

Du bör också definitivt installera ChillGlobal och ge våra 20 timmars gratis användning per månad ett försök. När du använder ChillGlobal kan du surfa på Internet helt anonymt och dessutom kan du dra nytta av online shopping utan gränser (eller prisdiskriminering för den delen) och undvika alla typer av geo-blockering.

 

UPPTÄCK VÄRLDEN MED CHILLGLOBAL!


Dela detta inlägg om du gillar det:) :)