Hur du får tillgång till Geo-blockerade webbplatser

Det här är säkert bekant: ALLA i ditt sociala nätverk snackar om en video online, men "innehållet är inte tillgängligt där du befinner dig (läs: geo-blockerat)”. Eller du betalar för en streamingtjänst som visar sig inte fungera när du är ute och reser, bor utomlands eller i skolan eller på jobbet. Extremt irriterande ellerhur?! Detta inlägg förklarar exakt vad du behöver veta om varför hemsidor är blockerade och hur smarta verktyg kan hjälpa att komma förbi dessa ökända geo-begränsningar.

I princip finns det två huvudsakliga skäl bakom geo-blockering av webbsidor. Den största anledningen har att göra med en viss typ av censur från en regering, skola eller företag och det andra skälet är på grund av begränsningar av copyright på deras medie-innehåll. Det bästa exemplet för tillfället är såklart streamingtjänsten Netflix, som inte tillåter dig att få tillgång till ett eget konto (som du betalar för!) utomlands.

Genom att använda ChillGlobals smart-plugin för webbläsare, kan du undvika dessa irriterande pop-ups och felmeddelanden som talar om att det innehåll som du vill titta på inte är tillgängligt där du befinner dig. Jämfört med alla andra verktyg eller program, är ChillGlobal lätt att installera och använda: Ingen speciell tech-kunskap behövs! Eftersom vi gillar att hålla det enkelt och okomplicerat, är detta den förenklade versionen av hur det är möjligt för myndigheter, skolor och företag för att blockera vissa onlineinnehåll.

Varje dator har sin egen unika IP-adress som i huvudsak länkar till alla dina online-aktiviteter och ännu viktigare, din plats. Så när en webbsida blockerar dig på grund av din egen plats, har webbplatsen upptäckt din IP. Om du befinner dig utanför täckningsområdet för den aktuella webbplatsen, kommer deras innehåll att blockeras för dig. Skillnaden mellan ovanstående och till exempel att din arbetsgivare blockerar online-innehåll, är att de kan välja trafik som går genom deras nätverk. Detta innebär att de också kan välja att blockera innehåll som de anser olämpligt. Många företag har beslutat att blockera tillgång till Facebook och YouTube, för bra och uppenbara skäl. De gillar inte att deras anställda spenderar tid på sociala konton istället för sitt jobb.

Ok, sagt och gjort, låt oss gå vidare. Genom att använda en tjänst som ChillGlobal, blir allt du gör är privat (finns ingen möjlighet att spåra den) och omdirigeras genom ombud (inget sätt att avgöra din surf-destination) genom ChillGlobal servrar. Detta innebär att du i princip fungerar som en "spöke" på webben och det är därför omöjligt att blockera information för dig. ChillGlobal samlar inte in något av dina data, vilket innebär 100% säkerhet online och anonymitet.

Nu när du vet allt det ovanstående, är det dags att sätta det i praktiken! Först av allt, anmäl dig till ChillGlobal testperiod här. Vår smart-plugin för din webbläsare tar upp noll plats, hämtas och installeras på 20 sekunder (även för icke-IT-nördar) och 20 timmar gratis per månad. Ingen kreditkortsinformation behövs, bara din e-postadress och du är redo för take-off. Så fort det är klart får du tillgång till online-innehåll från alla våra 15 deltagande länder, oavsett vart du befonner dig. Till exempel, om du har betalat för Netflix hemma, kommer du att kunna ansluta och få tillgång till ditt konto oavsett vart du är! Din IP-adress ändras; du förblir privat och omdirigeras genom våra supersnabba ChillGlobal servrar som vi har på plats i varje deltagande land: FRIHET!

Om du inte har hämtat ChillGlobal ännu, är allt du behöver göra registrera dig. Upptäck världen, vart du än befinner dig. Oavsett om du vill titta på och streama TV hemifrån, få tillgång till dina betal- stream konton och följa sport från utlandet eller jämföra priser och uppleva fördelarna med online shopping med ChillGlobal, är du nu fri att komma åt alla geo-blockerade webbsidor.

Världen är din!

Gilla och kolla CHILLGLOBALs Facebook-sida


Dela detta inlägg om du gillar det:) :)