Förbättra Säkerhet Online

Att hålla din privata information privat blir bara svårare och svårare. Hackers, Cybermobbare och till och med din granne snokar runt på nätet och försöker få tillgång till din privata information online! Men det finns fortfarande sätt att hålla sig säker på Internet och här är hur du gör det:

1. Ladda alltid  batteriet från en säker källa

Vi har alla varit där, mitt i samtal och plötsligt är batteriet tomt. Du är ingenstans nära hemmet och du behöver ett uttag för att ladda och snabbt! Men var försiktig! Vissa energikällor kan vara farliga: Var försiktig med externa USB-kortplatser eller datorer. Med flit eller av en olyckshändelse kan skadlig programvara få tillgång till dina personuppgifter, kontakter och foton utan att du ens märker det. .

2. Ladda bara ner program och applikationer från kända webbplatser eller butiker

Både iPhones och Android-operativsystem har en egna Playstore för att ladda ner applikationer. Detta säkerställer att applikationen är kompatibel med operativsystemet och inte skadar din bärbara dator eller smartphone. Du bör också komma ihåg att läsa det finstilta i alla program du hämtar. Särskilt gratisappar, som ofta säljer data för reklam.

3. Uppdatera programvara regelbundet

IT och hackare utvecklas snabbare och snabbare, det finns redan säkerhetsproblem i nästan alla program. Därför utfärdar leverantörer av datorprogram regelbundet uppdateringar så att din surfplatta, mobiltelefon eller bärbar dator är säker och hackare har ingen chans. Se till att uppdatera programvara regelbundet

4. Sekretess

Offentliga WLAN kan vara mycket praktiskt, men också en säkerhetsrisk! För att förhindra oönskade hackerattacker bör alla använda ett VPN som ChillGlobal. Detta ger fördelen att all användardata är krypterad.

5. Regelbundna säkerhetskopior

Och plötsligt kraschar din bärbara dator! Eller ännu värre, allt är borta! Inklusive bilder, viktiga dokument och alla dina favoritfilmer! För att behålla datasäkerhet, oavsett vad som händer med datorn, säkerhetskopiera regelbundet! Det betyder att du lagrar all data och eventuellt även systemet i ett moln, eller ännu bättre: på en extern hårddisk.

6. Förvara data på ett säkert ställe

Säkerhetskopior är bra, men se till att din data är säker på den plats du vill använda. Om du har valt ett moln, överväg villkoren för molnleverantören och även var servrarna är och var din data kan hamna. Välj helst servrar i Tyskland. De har de strängaste lagen för integritet online.

7. Installera antivirusprogram på alla enheter

Vår älskade smartphone, nästan ingen tänker på att detta nu också är en liten dator. Tyvärr är det inte tillräckligt att bara undvika tvivelaktiga webbplatser för att vara säkra från virus, trojaner och annan skadlig kod. Lika falskt är det utbredda antagandet om att det inte finns något virus för Mac. För precis som Windows-datorer och mobila enheter finns det nu skadlig kod för nästan alla operativsystem. Om du vill skydda dig från hackare och cyberkriminella bör du välja en omfattande säkerhetslösning

8. Skydda ditt lösenord

Att för varje Internetportal och socialt nätverkskonto ha ett separat lösenord kan vara besvärligt. Men password123 är inte ett bra val. Du kan självklart använda det osäkra traditionella sättet och skriva ner lösenord på ett papper och gömma det ordentligt. Men det finns också lösenordshanterare som kan hjälpa till att skapa och komma ihåg oöverskridliga lösenord. Allt du behöver är ett enda unikt huvudlösenord för att logga in till lösenordshanteraren. Men även utan ett sådant program bör du se till att du väljer ett säkert lösenord som är komplext med både siffror och bokstäver, både stora och små. Dessutom byta lösenord regelbundet också.

Snurrar det huvudet när du hör saker som VPN, DNS, LAN eller proxyserver? Då har vi svaret för dig!

ChillGlobals smart plug-in för din Firefox-webbläsare och Google Chrome kan installeras på mindre än 20 sekunder. ChillGlobal är stabil, snabb och säker utan buffertlagring och skyddar dig mot hackare och naturligtvis helt anonym! ChillGlobal har sina egna servrar i 15 olika länder och använder inte dina personuppgifter och påverkar inte heller kvaliteten på din internetanslutning. Med ChillGlobal kan du streama svensk TV utomlands. Läs mer om svensk VPN och hur det fungerar här.

Vad väntar du på? Ladda ner ChillGlobal nu!


Dela detta inlägg om du gillar det:) :)