Bäst på Netflix i jul

Dan före dan, före dan, före dan, före dan, före dan, före dopparedagen. Nedräkningen till julafton har officiellt börjat! Och vad ger mer julstämning än att krypa upp i soffan med glögg och pepparkakor framför en mysig (eller läskig!) julfilm eller TV-serie? Trist dock att leta runt efter något att titta på, därför har vi på ChillGlobal fixat den bästa julklappen, nedan hittar du det bästa på Netflix under julen.

Netflix Sverige

Ett päron till farsa firar jul  (National Lampoon's Christmas Vacation). Amerikansk komedifilm från 1989 i regi av Jeremiah S. Chechik. I huvudrollerna som familjen Griswold ses Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Juliette Lewis och Johnny Galecki. Julklassikern om familjen Griswold som förbereder sig för den stora högtiden, men saker och ting går sällan som planerat för Clark, hans fru Ellen och deras två barn. Clarks ständiga otur blir dessutom bara vara och värre när släktingar kommer på besök. Stackars stackars Clark, man känner verkligen med honom.

Polarexpressen (The Polar Express) är en amerikansk animerad långfilm i regi av Robert Zemeckis. En pojke börjar tvivla på Jultomtens existens. Klockan stannar vid fem minuter i tolv på Julaftons kväll, och ett expresståg anländer. En konduktör erbjuder honom en resa till Nordpolen med tåget Polarexpressen, för ett besök hos Jultomten själv. Efter tvivel hoppar pojken tillslut ombord och för en fartfylld resa genom farliga tunnlar, branta backar och en issjö. Se denna i 3D för bästa upplevelse!

Miraklet i New York (Miracle on 34th Street). Tomten på varuhuset Coles blir sparkad efter att supit sig full och man måste snabbt hitta en ny tomte. En man som kallar sig för Kris Kringle dyker passande nog upp ocg gör ett strålande jobb och blir direkt blir anställd som tomte. Alla barn, utom 6-åriga Susan Walker, tror att han verkligen är jultomten. Kris frågar henne om hon skulle börja tro på tomten om hennes önskningar blev sanna, och hon säger att det skulle hon. Men det är fler och flersom har svårt att tro på tomten...

En julsaga  (A Christmas Carol). Ett av Charles Dickens mest populära verk som handlar om Ebenezer Scrooge som bor ensam i ett stort dystert hus, en gång ägt av hans nu döde kompanjon Jacob Marley. Han är en sur, gammal, snål och vresig man. En kväll får han besök av Marleys spöke, som varnar honom att om inte ändrar sitt giriga beteende kommer han bli hemsökt och bestraffad i all evighet. Ha näsduken i beredskap för denna tårdrypare!

Netflix USA

Grinchen – julen är stulen  (How The Grinch Stole Christmas). Filmen handlar om en liten by där julen är den största högtiden någonsin. Men det finns en som inte gillar julen – Grinchen (Jim Carrey). Grinchen är en udda figur som bor högt över byn i en grotta med sin hund som enda sällskap. Alla känner till grottan men ingen vågar sig upp. Grinchen bestämmer sig för att förstöra julen för byborna . Han klär ut sig till tomte och förstör allt som har med julen att göra. Filmen belönades med en Oscar för bästa smink.

White Christmas är en romantisk musikal från 1954 med Bing Crosby, Danny Kaye, Rosemary Clooney och Vera-Ellen. De två sångarna och dansarna Bob Wallace och Phil Davis slår sig ihop efter andra världskriget efter att varit förband i armén tillsammand. De bildar ett av de hetaste duorna i showbusiness. Tillsammans med de uppträdande Systrarna Haynes, reser de till Vermont över julhelgen. Phil och  systern Judy försöker gemensamt få ihop Bob och med systern Betty. Sing a long är ett måste!

The Nightmare Before Christmas är kanske en av de mest klassiska jufilmerna i USA. Denna animerade film från 1993 är producerad och skriven av Tim Burton och regisserad av Henry Selick. Filmen utspelar sig i en fantasivärld där varje högtid har en egen stad. I Halloween Town härskar Pumpakungen Jack Skellington ett läskigt skelett för varje år i hemlighet tröttnar mer och mer på Halloween. Till sist vandrar han iväg och hamnar av en tillfällighet i Christmas Town. Han älskar stämningen och blir inspirerad att experimentera för att ta reda på vad julen egentligen är.

Netflix UK

Love actually. Oh yes! Äntligen finns den juligaste av julfilmerna på Netflix! Julstressen i London runt åtta olika par. Temat är kärlek för den som inte listat ut det, med dess för- och nackdelar. I rollerna ser vi bland annat Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth och Alan Rickman.

Scrooged från 1988 är komedi och modern verision av Charles Dickens ”en julsaga”. Bill Murray har huvudrollen som Frank Cross, en sur tv-chef som hemsöks av tre spöken för att hjälpa honom att ändra sitt beteende och förstå den sanna innebörden av jul. 

Black Mirror: White Christmas. Och sist men icke minst! Den ultimata icke-juliga julspecialen, Charlie Brookers dystopiska drama med Jon Hamm  från Mad Men. Nu finns hela serien tillgänglig på Netflix.  Detta avsnitt är 3 historier i ett. Varning för mardrömmar!

Bubblare

El Camino Christmas. Nytt på Netflix är denna TV-serie med jultema. Fast i en spritbutik under ett påstådd rån blir en grupp främlingar sammanflätade av gömda sanningar på julafton. Medverkande: Jessica Alba, Tim Allen, Dax Shepard Inget för barnen!

ChillGlobal fixar julstämningen med den bästa VPN-tjänsten i Sverige och onlinevärlden. Svensk VPN ger dig 100% anonymitet online samt tillgång till Netflix och se all svensk TV utomlands! Och inte nog med det, du får även tillgång till de bästa priserna på hotell, hyrbilar eller flygbiljetter!

Du får 20 timmar HELT GRATIS under en månad. Inga kreditkortsuppgifter behövs, bara din e-postadress och du är redo att köra igång! Ladda ner ChillGlobal nu


Dela detta inlägg om du gillar det:) :)