Användarrecension: Nicolas från Warszawa

Namn: Nicolas

Ålder: 32

Land: Polen

Yrke: Maskiningenjör

 

Kan du berätta lite om dig själv?

"Jag heter Nicolas, född och uppvuxen i Perpignan, Frankrike. Min familj driver ett litet hotell vid havet, precis vid stranden. Alla sommrar spenderade jag där. Jag åkte aldrig någonstans, istället hjälpte jag till i hotellet och restaurangen. Men vid någonstans där började jag inse att jag inte var intresserad av att ta över verksamheten. Jag har alltid varit intresserad av teknik och maskiner och jag flyttade därför till Paris istället för att studera maskinteknik. Efter mina studier flyttade jag till USA för en praktikplats och därifrån blev jag erbjuden ett jobb i Polen, Warszawa för att vara exakt. Jag trodde aldrig att jag skulle hamna här, det är en helt annan värld! "

Hur fick du reda på ChillGlobal?

"Innan jag flyttade till Polen, använde jag ChillGlobal som ett verktyg för att studera det polska språket. Jag hade ett par månader kvar innan själva flytten och jag ville åtminstone försöka lära mig grunderna. Min privatlärare rekommenderade ChillGlobal så att jag kunde titta på polsk tv hemifrån. Genom att höra det i bakgrunden så kunde  jag vänja mig lite vid det nya språket innan själva flytten."

För vad använder du ChillGlobal nu?

"Som ni kanske kan föreställa er fick jag typ av hemlängtan direkt när jag kom till Warszawa. Flytten till USA var bara en tillfällig praktik. Men när jag flyttade till Polen visste jag att det skulle vara i minst 3 år. Titta på vissa franska TV hemifrån och efter sport med franska kommentarer får mig att må bättre under mindre bra perioder. Jag använder det också det för att hitta billigare flyg, när jag bokar en biljett för att besöka min familj i Perpignan. "

Skulle du rekommendera ChillGlobal smart-plugin?

"Ja det skulle jag absolut. Det gav mig verkligen ett stöd under mina studier och en förståelse av det polska språket. Naturligtvis är det verkliga livet praxis och läsning lika viktiga, men för att kunna streama polsk TV från USA på förhand var en riktig livräddare. Och som sagt, när jag känner mig lite nere, då kan franska TV-serier faktiskt bidra till att bli på bättre humör igen!".

 


Dela detta inlägg om du gillar det:) :)